Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2021
Muzică

Mezzin, noul sound al Brașovului

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Mezzin, noul sound al Brașovului Share Mezzin, noul sound al Brașovului


Nivelul trupelor locale de muzică a crescut din ce în ce mai mult în ultimii 10 de ani. Multe trupe au adoptat stiluri binecunoscute precum rock sau pop, în vreme ce altele s-au axat pe o fuziune muzicală. Este și cazul celor de la Mezzin, un duo brașovean format din Yarra și George Pandrea, care există de puțin timp și care, deja, a avut apariții la festivaluri locale. Am stat de vorbă cu ei pentru a le afla povestea.

Zile și Nopți Brașov: De când există acest proiect muzical?

Mezzin: Mezzin a prins contur în 2019 și s-a materializat ca proiect muzical oficial în primăvara anului 2020, odată cu lansarea albumului MAPS FOR DREAMING.

Mezzin, noul sound al Brașovului

ZN BV: Din ce am văzut ați susținut un concert la Amural în acest an. Cum a primit publicul de la acest festival muzica voastră?

M: AMURAL reprezintă un festival care aduce la un loc oameni din toate ramurile artistice. Pentru noi a însemnat enorm să putem susține un concert în plină pandemie. Cei prezenți, deși puțini la număr, au dansat și reacțiile pozitive nu au întârziat să apară. Ne dorim foarte mult să susținem mai multe concerte pe viitor pentru a căpăta o imagine mai clară a felului în care suntem percepuți de către cei care ajung să ne asculte live și, evident, pentru a ne îmbunătăți reprezentația.

Mezzin, noul sound al Brașovului

ZN BV:  Știu că ați mai făcut parte și din alte proiecte. Ați adus ceva în Mezzin ce nu a apucat să fie apreciat în proiectele precedente?

M:  Interesantă întrebare. Amândoi am făcut parte din proiecte despre care am putea spune că s-au diluat în timp ca intensitate artistică. Eu (Yarra) am făcut parte din proiectul SOUNDOPAMINE când era chiar la început de drum, iar George a fost și este implicat în multe proiecte și colaborări. Ne-am dezvoltat actualul proces creativ și datorită proiectelor anterioare. Relațiile sunt în continuare bune cu aceștia. Este firesc și chiar necesar ca fiecare să aibă libertatea de a-și schimba direcția muzicală atunci când (și dacă) simte asta.

Mezzin, noul sound al Brașovului

ZN BV:  Care sunt următoarele concerte pe care le aveți programate, atât în țară cât și în afara ei?

M: Momentan ne concentrăm pe promovarea single-ului CUPID’S FAIL și lansarea celui de-al doilea EP, INNATE TREASURES. Din păcate nu putem anunța niciun concert oficial însă avem în plan să cântăm la câteva festivaluri atât din România cât și din Norvegia, atunci când contextul sanitar va fi unul favorabil.

Mezzin, noul sound al Brașovului

Având versuri în limba engleză avem facilitat, cumva, drumul către occident. Noi vom continua să ne concentrăm pe ceea ce putem controla într-un fel, creația muzicală.

ZN BV: Cum vi se pare scena românească de muzică electronică și fusion din ultimii ani?

M: În România există, în momentul de față, formații pentru toate tipurile de petreceri, poate vizibilitatea celor care produc muzică elecronică nu este la fel de mare ca a celor din genuri precum pop sau trap. Întâlnim, adeseori, tineri cu un potențial imens în a aduce inovație în muzică, însă care se confruntă fie cu lipsa de susținere financiară sau morală din partea celor apropiați, fie nu au încredere în abilitățile lor. În opinia noastră este oricând loc pentru muzică nouă. Dacă ești pasionat de ceea ce faci și ești dispus să evoluezi constant, atât ca om cât și ca artist, bucură lumea cu ce ai de oferit!

Mezzin, noul sound al Brașovului

Acesta ar fi mesajul pe care dorim să-l transmitem cititorilor dornici să o pornească pe acest drum. Ne-ar plăcea să vedem mai mulți tineri care îndrăznesc să-și exploreze drumul muzical, oameni care nu se descurajează înainte de a fi încercat să se facă auziți măcar.

ZN BV: Ce pregătiți pentru următoarea perioadă?

M: Acum avem în lucru prima noastră piesă în limba română. Piesa se numește CĂLĂTORI și intenționăm să o lansăm până la finalul acestui an. Videoclipul a fost realizat de Ștefan Muse, căruia îi mulțumim pe această cale, și reușește să redea întru totul starea piesei.

Mezzin, noul sound al Brașovului

Mai multe detalii nu vă putem oferi. A fost în deosebi dorința lui George să testăm acest teren al pieselor în limba română. Cu siguranță nu va fi ultima căci ne propunem constant să dăm glas tuturor ideilor muzicale care ne apar în cale.

 

Interviu realizat de Vlad T. Copilu

sursa foto: facebook.com/mezzin

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută