Where to Brașov | Cazare

După o lungă zi de plimbat prin oraș și de admirat minunățiile celui mai frumos oraș din România a sosit momentul de odihnă. Nu știm care a fost primul om care s-a cazat vreodată la un hotel după un drum ostenitor, dar putem vedea de unde a pornit această necesitate.

La începutul anilor 700, primele două hoteluri din istorie au fost înregistrate în Japonia, numite Ryokans. Acestea erau locuri de odihnă de-a lungul Drumului Mătăsii. Până în anii 1600 în Anglia au fost înregistrate peste 600 de hanuri, iar la începutul anilor 1800 a fost construit primul hotel modern în Anglia. Istoria mai spune că primele hanuri au fost inființate în Grecia antică între secolele 13 și 18 Î.Hr. 

În zilele noastre, cifrele arată că există în jur de 700000 de hoteluri și resorturi în întreaga lume. O industrie care produce peste 570 de miliarde de dolari, din cele peste 16.4 milioane de camere existente pe tot globul. În România, în urmă cu 11 ani existau undeva la 4700 de unități hoteliere, iar în anul 2020, din cauza pandemiei, acest număr a scăzut la 2900.

Cazare în Brașov

Orașul nostru te cheamă să-i cunoști secretele, să-l descoperi atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Astfel, este necesară o ședere mai mare de două zile. Iată care sunt cele mai pitorești locuri.

Schuster Boarding House

Pe una dintre cele mai înguste străzi din centrul orașului se află o bijuterie arhitecturală a secolului trecut care adăpostește un hotel cochet, cu o priveliște unică.

Cu o poveste demnă de un scenariu de film, clădirea proiectată și construită în stil Art Nouveau în anii 1910-1914 este o prezență exotică în contrast cu țesutul urban al Scheiului.

Noua fața a acestei clădiri a suferit în ultimii ani schimbări mari care a fost o provocare pentru echipele de proiectanți și meșteri restauratori cât și pentru artiștii plastici care au lucrat la prelevarea probelor și restaurarea picturilor murale. Au pregătit pentru zilele de Crăciun oferte avantajoase pentru a vă face vacanța de neuitat. Pe strada Peneș Curcanul 5.

Kanopian Penthouse Hotel

Accommodation at its very best. Cu asta vă întâmpină site-ul celor de la Kanopian, un penthouse hotel de cinci stele situat în zona centrului comercial Coresi, pe Zaharia Stancu 8F.

Kanopian vă întâmpină cu drag să descoperiți experiența de primă clasă a unui penthouse cu servicii complete, care transcende așteptările și vă cufundă în liniște. 

Vilele Sunset și Sunrise

Dacă ajungeți în Brașov alături de mai mulți prieteni „Sunset” și „Sunrise” vă pot găzdui și vă vor oferit servicii pe care nu le veți uita curând.  Puteți locui într-o casă de lux, fix în inima Brașovului. Un spațiu modern și recent construit într-o locație exclusivistă.

Hotel La Maisonnette

Pentru cei care s-au îndrăgostit iremediabil de Brașov și în special de centrul său „Hotel La Maisonnette” este alegerea ideală. Situat chiar în Piața Sfatului, la doar 100 de metri de Biserica Neagră, „La Maisonnette” este locul perfect pentru a petrece un sejur desprins din perioada medievală, chiar în inima orașului Brașov.