5 localuri unde poți să bei palincă sau țuică

Cum facturile la gaze și la electricitate au explodat, e cazul să intrăm și noi în rând cu lumea și să trecem pe surse de încălzire regenerabile și care nu poluează. Cam ăsta e raționamentul pentru care am ales să facem lista asta în decembrie. Altul ar fi că tăriile s-au inventat iarna, pentru ca gradele din păhărele să te facă să mai uiți de cele din termometre. Deci, iată în ce localuri din țară poți să bei un pahar de palincă sau țuică.

București - Voila Bistro 

Povestea brandului de țuică premium Pater ți-am spus-o în 2020. De atunci, această băutură a ajuns în mai multe localuri din țară, printre care și în frumosul bistro Voilà, unde owner și chef este Radu Dumitrescu. Așadar, dacă vrei să te încălzești cu o minunăție de țuică, dar și cu o mâncare bună, treci neapărat pe la Voilà. 

Adresă: Constantin Budișteanu 18

Telefon: 0720.017.180

Brașov - Tipografia 


Dacă treci în iarna asta prin Brașov, oprește-te și la Tipografia chiar și doar pentru o pauză în care să te încălzești cu o țuică Zetea, o palincă Ilie Galben sau un schnapps Rosenauer de pere. Dacă e suficient de frig și Tâmpa acoperită de zăpadă, e posibil să le încerci pe toate, pe rând și nu o să te învinovățească nimeni. 

Adresă: Postăvarului 1

Telefon: 0722.373.090

Cluj - DOT 

Ar fi fost culmea să treci iarna asta prin inima Ardealului și să nu încerci o palincă. Mai ales că oamenii de la DOT o aduc din diferite zone din Transilvania și o folosesc și în cocktailuri. De ținut cont că le și livrează în toată țara. Găsești aici palincă de cireșe, de pere, de prune sau de mere. De asemenea, o poți alege și pe aia mai moale de 44%, dar și pe aia mai zdravănă de 55%. 

Adresă: Potaissa 10 

Telefon: 0746.456.880

Iași - La Conac 

În Iași există un loc care prețuiește foarte mult tradițiile românești. Se numește La Conac și are în meniu tot felul de mâncăruri românești, servite într-un decor și într-o atmosferă care emană „dragostea de țară și de neam”. Din tot acest peisaj ar fi fost păcat să lipsească tocmai tăria românească. Așa că poți să te delectezi la La Conac și cu o țuică Zetea, înainte sau / și după masă. 

Adresă: Nicolae Gane 27

Telefon: 0799.654.195

Timișoara - Josefin Pub


În Timișoara există un loc care-și începe descrierea de pe Facebook cu următoarea sintagmă: „credem în tărie”. Deci, de aici nu putea să lipsească și o spirtoasă românească. În meniu găsești printre alte tări în care se crede cu tărie și țuica de piersică, prună sau pară. Unul sau două pahare ajută mult la dizolvarea inhibițiilor de dinaintea sesiunilor de karaoke care au loc aici. 

Adresă: Iancu Văcărescu 31

Telefon: 0758.474.067

  • Text de Gruia Dragomir.

  • COVER FOTO www.aprozarulvirtual.ro
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter