Șase spectacole în a doua jumătate a lunii ianurie la Reduta

Centrul Cultural Reduta din Brașov vă învită la o serie de evenimente extraordinare începând cu data de 15 ianuarie.

De Ziua Culturii Naționale, puteți asista la REDUTA POETICĂ 2022, care a avut un mare succes la precedenta ediție, desfășurată online. 

La fel ca anul trecut, miza acestui eveniment este de a scoate la iveală creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane.
 
În 2021 au participat 10 poeți și poete care trăiesc și scriu în Brașov.
 
Anul acesta, organizatorii au decis să includă în spectacol și texte ale unor autori brașoveni consacrați, care din păcate nu mai sunt printre noi (Gheorghe Crăciun, Alexandru Mușina, Andrei Bodiu, Claudiu Mitan), dar și lecturi ale unor tineri autori care s-au format în cadrul școlii poetice de la Brașov și care, fiecare în felul lor, duc mai departe tradiția acesteia (Dósa Andrei, Ioana Zenaida Rotariu, Robert Gabriel Elekes, Denisa Păun). Textele autorilor care nu mai sunt printre noi vor fi citite de actorul Andrei Netejoru. Toate lecturile vor fi acompaniate muzical de trupa brașoveană Bulz Brotherz și de producătorul de muzică brașovean George Pandrea.
 
Sâmbătă, 15 ianuarie de la ora 19:00 cu intrare liberă.
 
Luni, 17 ianuarie, tot de la ora 19:00 are loc comedoia „O moștenire și doi nepoți”.  
 
Piesa produsă de Rotari Entartainment îi are în distribuție pe Ana Odagiu, Sergiu Costache, Maria Radu, Silviu Mircescu. Detalii despre bilete și piesă, aici.
 
Pe 22 ianurie, după vizionarea filmului Luca, la Reduta puteți vedea pe scenă doi mai actori ai teatrului românesc, Horațiu Mălăiele și Niculae Urs, în piesa „Măscăriciul”, după A.P. Cehov. 
Măscăriciul este un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. Nu îl va putea uita multă vreme, îl va amuza copios, dar şi impresiona, privind altfel actorii şi viaţa lor.
 
Pianul și… Poemele Unirii vă aduc sentimentul de mândrie românească de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie. 
 
Spectacolul își dorește să aducă în atenția și inimile publicului larg și în special al tinerilor, valorile autentice românești, credința, dragostea și nădejdea, sentimentul iubirii de țară, al datoriei față de cetățean al acestui pământ binecuvântat și de a nu se pierde poezia românească.
Distribuția spectacolul include nume consacrate ale scenei românești: actorii Daniela Nane și Silviu Biriș, alături de pianista Ioana Maria Lupașcu.
Accesul în sală este gratuit în limita a 30% din capacitatea sălii.
 
Antepenultima zi din luna ianuarie aduce două reprezentații importante. Prima, de la ora 11, vine pentru cei mici. 

Un iepuraș pufos își dezvăluie povestea, purtându-i deopotrivă pe cei mici și mari într-o lume magică și plină de candoare. La fiecare întâlnire, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială și vă prinde-n jocul lui, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte.

"Iepurele Alb e un personaj care crește de la un moment la celălalt, învață să cucerească lumea pas cu pas, se îndrăgostește, suferă, se bucură, dar, mai presus de toate, învață să (se) prețuiască pe el însuși." Un iepuraș de pluș, două acrițe cu mâini magice și o istorioară surprinzătoare și plină de tâlc devin rețeta perfectă pentru o dimineață de poveste, în familie.

În final, de la ora 19:00, avem piesa scrisă de mare dramturg Neil Simon, numită cu cu Andreea Mateiu și George Constantinescu. Bilete online se găsesc aici.