Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/02/2022
Eat & Drink / Drink Viața Orașului

Vin roșu sau… cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Vin roșu sau… cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților? Share Vin roșu sau… cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?


Cina romantică perfectă are automat în componență și un pahar de vin roșu însă, cu toate că opțiune clasică este mai mult decât suficientă pentru a crea atmosfera ideală, pentru cei interesați de noi experiențe am pregătit în cele ce urmează o selecție de cocktail-uri numai bune pentru Valentine’s Day sau Dragobete.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Hopeless Romantic este perfect pentru iubitorii de Aperol sau ananas. Astfel, lichiorul este combinat cu Prosecco sau șampanie și suc de lămăie, portocală și ananas în cantități egale. De obicei se servește într-un pahar înalt alături de o felie de ananas și gheață. Alte versiuni ale băuturii conțin portocale roșii sau fructul pasiunii.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Rhubarb Gin Fizz are o nuanță superbă de roz ce se datorează siropului de rubarbă utilizat. Acesta este mixat cu Prosecco, suc de lămâie și gin. Pentru a scăpa de aroma acră pe care ar putea-o avea siropul de rubarbă se mai poate adăuga și un sirop simplu din  zahăr. Pentru a face acest cocktail și mai potrivit unei cine romantice se poate adăuga și sirop de căpșuni sau chiar fructul întreg în pahar.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Pentru iubitorii de tequilla și mai ales pentru cei al cocktaiului Paloma, o versiune specială există în care se folosește siropul de trandafir. Pentru realizarea Rosé Paloma se utilizează doar tequila albă și, opțional, pentru a înduci și mai mult băutura, se poate adăuga suc de pepene roșu.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Numit simplu, Passion este o versiune mai extravagantă a Pimm’s Cup. Dacă versiunea originală avea printre ingrediente gin, limonadă și rom, la Passion se adaugă whiskey, sirop de zmeură și rubarbă. Ca elemente de decor sunt utilizate frunzele de mentă proaspete și zmeura. Passion este printre cele mai comandate cocktailuri din UK în perioada de Valentine’s Day.

Dacă desertul preferat al partenerului este plăcinta cu mere, Grande Dame este alegerea cea mai bună. Acesta presupune combinarea lichiorului de mere cu Prosecco, suc de lămâie și scorțișoară. Este considerat cel mai popular cocktail de la localul Nicky’s Coal Fired din Nashville.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Pentru iubitorii de ceaiuri, P.S. Ti Amo este băutura alcoolică perfectă. Printre ingrediente se numără: ceaiul din prune și scorțișoară, coniacul Grappa și sirop din zahăr brun Demerara. Cocktailul este servit într-o ceașcă transparentă de ceai și are drept ornament un bilețel din hârtie comestibilă pe care scrie:„P.S. Ti Amo”. Versiunea originală a acestei băuturi înlocuia ceaiul de fructe cu un shot de expresso.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Lista nu ar fi completă fără o versiune romantică a clasicului martini. Strawberry Cobbler Martini se realizează cu votcă, gin și piure de căpșuni. Pentru ornare, marginile paharului sunt acoperite cu firimituri de biscuiți. Majoritatea localurilor care servesc cocktailul au afirmat că adesea este comandat alături de o felie de cheesecake.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Cocktailul național al Braziliei, Caipirinha, beneficiază și el de o versiune dedicată îndrăgostiților. Astfel la combinația originală de limetă, zahăr și cachaça (o băutură spirtoasă realizată prin fermentarea sucului trestiei de zahăr) se adaugă siropul de hibiscus și piureul de căpșuni. Astăzi, Caipirinha este utilizată ca un remediu împotriva răcelilor și nu pot să nu mă întreb dacă versiunea romantică vindecă sau nu o inimă frântă.

La Diabla este poate cel mai cunoscut cocktail din luna iubirii în New York. Este preparat cu votcă, piure de guava suc de lămâie și sirop din zahăr. Lichidul obținut este amestecat în shaker cu albușul unui ou iar la final, pentru design, se adaugă un desen din spumă colorată cu La Diabla.

O sărbătoare dedicată cuplurilor nu ar fi completă fără ciocolată, motiv pentru care am ales să includ și Cupid Kiss pe lista de cocktailuri romantice. Aceasta e o băutură pe bază de votcă,lichior de portocale roșii, suc de lămâie și Sprite. Pentru garnitură se folosesc fructe de pădure și sirop de ciocolată albă.

Vin roșu sau... cocktailuri de Ziua Îndrăgostiților?

Ultimul, dar nu cel din urmă cocktail dedicat îndrăgostiților este o specialitate a tuturor hotelurilor Marriott și se numește Smoked Chocolate Old Fashioned. Se prepară cu Bourbon, vermut, lichior cu vanilie, lichior de citrice și, bineînțeles, ciocolată. Întreaga preparare a cocktailului durează zece minute și oferă oexperiență vizuală pe cinste pentru cine comandă acest cocktail.

Poate că după această listă de băuturi perfecte pentru o cină romantică suntem în sfărșit gata să punem sticla de vin departe pentru o vreme și să încercăm ceva mai inedit în această lună… și nu numai.

 Text de IULIANA CIOCÎRLAN

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută