Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2013
Arhiva Zile si Nopti

Feeric on Tour

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Feeric on Tour Share Feeric on Tour


Un nou proiect se demarează începând de anul viitor “cu dedicație” din partea Sibiului pentru România. Feeric Fashion Days, cel mai mare festival de modă din țară pleacă în turneu acasă la designeri.

Cei mai mulți dintre designerii care au venit la Sibiu s-au întors și a doua oară și vin constant an de an. Mereu ne invită la ei și astfel ar trebui să onoram invitațiile designerilor din București, Iași, Cluj, Timisoara etc. Mai nou din ediția precedentă a festivalului am fost invitați acasă și la designerii din Moldova și Spania.

“Ce-ar fi să mergem la ei” ne-am gândit. Și asta am și făcut de probă anul acesta urmând ca anul viitor totul să se constituie într-un proiect amplu pe care îl vom numi Feeric on Tour. Vom pleca așadar într-un turneu de promovare a festivalului în orașele din care vin designerii și acolo împreună cu ei ne propunem să facem câte un eveniment. Vom prezenta festivalul, cum a evoluat și cum funcționează dezvăluind câteva mici secrete din culise.

Proiectăm filme și fotografii din edițiile precedente și ne vom conforma curiozităților celor invitați , presei și bineînțeles vom derula minim o prezentare de modă a designerului din acel oraș. Vrem să facem un eveniment deschis publicului și să ne apropiem de cei interesați de Feeric Fashion Days.

Ceea ce vă descriu am experimentat deja recent. Coordonatorul echipei foto și a workshopului de fotografie de modă Quantuum din cadrul FFD, este Horațiu Curutiu. Un fotograf complex care în ediția precedentă a organizat cei 20 de fotografi din festival încât cu toții au experimentat ramurile fotografiei de modă. Este încă de la prima ediție unul dintre organizatorii Photo Romania Festival de la Cluj Napoca și a dedicat o zi din festival Feericului.

Am captat atenția celor prezenți cu o prezentare generală, cu exemple și workshop și bineînțeles cu o prezentare de modă a designerului Adriana Goilav, în spațiul expozițional. Photo România (PHR) este cel mai important festival de fotografie din Europa de Est, adunând la Cluj invitați din 20 de țări, fotografi internaționali de renume și peste 100.000 de entuziaști ai fotografiei.

A treia ediție a festivalului a conținut 75 de evenimente: expoziții și vernisaje, cursuri și workshop-uri de fotografie, concursuri foto, concerte și alte evenimente foto neconvenționale. Sediul central al Photo Romania 2013 este vechea Grădină de Vară Boema, într-o casă din centrul Clujului, construită în 1830 și redeschisă publicului larg cu prilejul festivalului, după 10 ani în care a fost abandonată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută