Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/07/2013
Arhiva Zile si Nopti

Rolul grădiniței în dezvoltarea copilului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rolul grădiniței în dezvoltarea copilului Share Rolul grădiniței în dezvoltarea copilului


Grădinița pare, la prima vedere, doar un loc în care cei mici se distrează, mănâncă și dorm în timpul în care părinții sunt la serviciu, până când aceștia vin să îi ia acasă.

De fapt, rolul grădiniței este mult mai important, deoarece aici copilul se dezvoltă psihic, își perfecționează diverse abilități și învață lucruri care îl vor ajuta la școală. Specialiștii în educație și dezvoltare a copilului recomandă ca micuții să meargă la grădiniță în loc să rămână acasă cu bona, cu bunicii sau chiar și cu părinții.

Grădinița este un loc în care orice copil învață să socializeze cu persoane de aceeași vârstă și află mai multe lucruri decât dacă ar sta acasă, mai ales că micuțul se află la vârsta la care mintea să absoarbe foarte rapid orice informație. Grădinița este locul care îi pregătește pe copii pentru școală și le oferă o serie de cunoștințe de bază precum: alfabetul, zilele săptămânii, culorile, animalele, țările, orașele și multe altele.

Mai mult decât atât, aceasta este vârsta la care copiii învață foarte bine limbile străine, motiv pentru care sunt recomandate grădinițele care au astfel de cursuri. Unii copii au tendința să dezvolte un comportament timid, introvertit din cauza lipsei socializării sau din cauza faptului că au fost foarte protejați de către părinți. Grădinița este locul în care copiii își fac primul prieten și în care descoperă ce înseamnă prietenia .

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută