Restaurant Napoca 15

Napoca 15 este unul dintre cele mai vechi restaurante Clujene care, fără să facă mare tam-tam pe tema asta, se poate mândri cu faptul că atmosfera, serviciul, gastronomia şi lista sa de vinuri sunt impecabile. Locul te întâmpină cu o eleganţă plină de bun gust şi îţi oferă de la primul pas un sentiment de familiaritate iar terasa din spate, cochetă, e locul perfect în care să-ţi lenveşti după masa savurând una dintre cele mai bine făcute cafele din oras. Acelaşi lucru se poate spune şi despre specialităţile casei, unele unice în Cluj. Am avut plăcerea să mănânc “Crema de Busuioc” care, fără să exagerez, este o delicatesă. Fină, cu textură catifelată, culoarea unui muştar amestecat cu vin roşu şi aromă complexă, crema conţine morcov, dovlecel, ardei gras roşu, usturoi şi busuioc proaspăt la care se adaugă smântână dulce. Deasemenea, pentru sezonul de vară, vă recomandăm călduros Crema de ceapă iar sugestia Mariei Grecan, de aproape 17 ani bucătar şef la Napoca 15, este Muşchiul de vită cu sos gorgonzola şi deserturile preparate pe loc, în bucătăria proprie (Papanaşi fierţi din brânză, Cremă de zahăr ars, etc).
Restaurantul este deschis zilnic între 8 şi 24 - şi aşa cum spune şi numele, se află pe strada Napoca nr.15. Luna asta s-au deschis şi cele două terase, cea de la strada si cea din curtea interioara, care, deja, sunt o tradiţie la Cluj.