Tatăl celuilalt copil - Parinoush Saniee

Autoarea bestsellerului Cel care ma asteapta, roman interzis de doua ori, cea mai vinduta carte a tuturor timpurilor în Iran.

Într-o lume în care grija părinților pentru copii ajunge să îi îndepărteze sufletește de aceștia, romanul “Tatăl celuilalt copil” reamintește un lucru fără de care orice efort, oricât de bine intenționat, e în van: să te arăți preocupat nu înseamnă să fii mâhnit ori să descoperi lipsuri și ciudățenii pe care să vrei cu orice preț să le repari, ci să arăți încredere și să te porți cu înțelegere.

Aniversarea a douăzeci de ani îi oferă lui Shahab prilejul unei introspecții asupra copilăriei sale, marcată de conflictele provocate în familie de refuzul lui de a vorbi și de relația tensionată cu părintele său. Povestea romanului “Tatăl celuilalt copil” conturează, prin ochii a două personaje, viața unei familii iraniene tipice din clasa de mijloc, în care fiecare suferă, într-un fel sau altul, sub povara rolului pe care i-l impune tradiția.

Editura Polirom

Literatură Universală

Preț: 27,95 lei

Ce spune autoarea

„Una dintre primele mele amintiri este o zi fierbinte de vară în care mergeam de mână cu tatăl meu și pe lângă noi a trecut un camion plin cu oameni care strigau diverse lozinci. N-am să uit niciodată sentimentul pe care l-am avut când o lacrimă de-a tatei mi-a căzut pe mână.”

Parinoush Saniee

s-a născut în Teheran, în 1949. A absolvit Facultatea de Psihologie și este de profesie sociolog și psiholog. “Tatăl celuilalt copil” este cel de-al doilea roman al său. Cartea cu care a debutat, “Cel care mă așteapta”, i-a adus ăn anul 2010, în Italia, Premiul Giovanni Boccaccio pentru cel mai bun autor străin.