Împădurirea unei zone de vis din satul Verseni

În zonă se află un loc de vis, așa cum rar vezi în România. Este vorba de o pădure de salcie și răchită pe lângă care curge adormit Râul Moldova. La răsărit și la apus, se poate admira mândrul contur al Ceahlaului.

Oamenii locului sunt prietenoși, primitori și respectă tradițiile străvechi, astfel că de Anul nou se văd bătrâni costumați popular cu boi înhămați la sănii care merg pe ulițe vestind sărbătorile, iar de Sf Paște vin la cimitirul satului din toate colțurile țării pentru a sta cu lumina aprinsă la căpătâiul străbunilor.

Școala și grădinița din sat a modelat și încă modelează vaori care sclipesc prin marile orașe ale lumii. Astfel, personalități, oameni de afaceri, artiști, doctori, avocați, primari, cadre didactice , preoți își desfășoară activitatea purtând cu mândrie eticheta satului.

Θn acest tărâm de vis, datorită vitregiilor zilelor noastre a apărut inevitabil teama și grija pentru ziua de mâine, astfel că unii băștinași au început să taie această pădure veche pentru a-și asigura căldura căminului la vremuri de iarnă grea.

Tinerii inițiatori ai proiectului nu au sărit în curțile oamenilor pentru a le cere socoteală de aceste tăieri masive, ci au trimis acest mesaj pozitiv de regăsire a valorilor natale. Astfel, a luat naștere proiectul: „€œReplantăm zăvoiul copilăriei”, care a adunat rapid sute de comentarii și reacții pe online, telefonic, în biserici, la școli și grădinițe, la magazinele din toată comuna, dar și reacții ale celor plecați în alte colțuri ale țării și peste hotare.

S-au adunat aproape 100 de voluntari pentru această acțiune de replantare și, alături de ani, au venit și câteva companii din Iași, dornice să ajute: Palas, Praktiker, Iașisting, Fidelia Casa, Fundația Alături de voi, Blue Spot Media, Rodotex.

Parteneri media: Zile și Nopți, Antena 1 și Antena 3, Protv Iași, Digi 24.ro, România Tv, Evenimentul Zilei Iași, Ziarul Piatra Neamț.ro

Bloggeri: monoranu.ro, Casedelemn.ro