Le Petit Paris

Nu știu voi ce părere aveți despre Orașul Luminilor, al îndrăgostiților sau al modei, pe mine una însă, Parisul m-a cucerit încă de la prima vizită. Vă închipuiți așadar cât de mare mi-a fost bucuria în momentul în care am călcat pentru prima dată pragul cochetului restaurant de pe Bulevardul Eroilor, denumit sugestiv Le Petit Paris. Pe drept cuvânt, atmosfera bistro-cafe-ului recreează în detaliu farmecul autentic al unui restaurant parizian, cu ale sale măsuțe de lemn, lumina difuză a lămpilor elegante și desigur prin mici obiecte de decor ce amintesc de superba capitală franceză.

Situată într-o clădire care astăzi este considerată a fi un monument istoric ce datează din sec XVII-lea, Le Petit Paris dispune și de o terasă interioară, ferită de praful și agitația tipică centrului orașului, fiind o oază de destindere, un loc magic al poveștilor savurate la un pahar de vin, târziu în noapte. Restaurantul dispune și de o cramă, care pune la dispoziția oaspeților o ambianță stilată și reconfortantă, unde aceștia de pot delecta pe îndelete cu specialități culinare franțuzești precum o supă cremă Velouté sau Vichissoise, piept de rață cu sos de vin roșu, file de somon înăbușit cu sos de mărar și garnitură de cartofi sote, celebrul Ratatouille, camembert pane cu sos de fructe de pădure sau un desert tipic franțuzesc, creme brûlée ori crepes suzette cu nucă și portocale.

 

Le Petit Paris

Eroilor 27

Tel: 0735 401 806

 

„Alături de preparate reprezentative ale bucătăriei franțuzești, aici veți găsi vinuri special selecționate, ce fac deliciul cunoscătorilor.”

 

Echipa Le Petit Paris