Max Dog - din dragoste pentru necuvântătoare

Sunt multe lucruri în lumea asta care mă sensibilizează, dar cred că nimic nu-mi poate aduce mai repede lacrimi în ochi decât privirea unui cățel trist.

Am în jurul meu oameni care se implică în tot felul de cauze. Sunt oameni pe care îi admir pentru că, deși nu au o viață perfectă, au decis să lupte pentru ceva, să schimbe ceva în comunitatea în care trăiesc, să facă un bine.

Mă impresionează poveștile lor, compasiunea de care dau dovadă, iubirea necondiționată cu care sunt înzestrați. De aceea, m-a impresionat povestea Asociației Max Dog.

Max Dog - din dragoste pentru necuvântătoare

Asociația Max Dog a apărut în anul 2007, din dorința sinceră de a ajuta animăluțele. În prezent, în adăpostul din satul Cuza Vodă de lângă Iași, sunt găzduiți peste 190 de câini și peste 30 de pisici.

Silvia Mihai, președintele asociației,  are un vis sincer - de a oferi o viață cât mai bună animalelor. Încă de când era copil, strângea câinii și pisicile de pe stradă și îi ducea în casă, pentru a-i îngriji. Niciodată nu a avut puterea să părăsească un animal.

„Nu știu dacă vă imaginați ce simte un câine sau orice animal abandonat. Teamă, foame, sete, tristețe.”

Furtuna care a distrus adăpostul

La începutul lunii iulie, din cauza unei furtuni ce a venit împreună cu o ploaie cu gheață, mai bine de jumătate din adăpost a fost distrus. Acoperișul a fost deteriorat iar adăpostul a rămas fără curent electric. Cei peste 190 de căței au rămas în soare iar temperaturile nu sunt tocmai prietenoase.

Donează pentru Max Dog

Tot ceea ce există în adăpostul Max Dog este făcut din bunăvoința și iubirea oamenilor. Aceștia se implică donând bani, mâncare sau alte lucruri necesare câinilor însă, mai ales în situația în care s-a ajuns acum, orice ajutor este binevenit.

Fiecare dintre noi se poate implica așa cum știe mai bine. Pe Facebook, există chiar și un grup al celor ce vor să susțină în mod constant asociația, cu o contribuție lunară de 25 lei.

www.asociatiamaxdog.com

Articol de Ines Prodan