Antract la Piano Rocks

Cea de-a V-a ediție a proiectului Piano Rocks se va desfășura sub semnul aniversării Centenarului, partea a doua a concertului fiind dedicată în exclusivitate muzicii românești. Anul acesta, Piano Rocks nu are doar un invitat special, ci o întreagă formație: Antract! Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 20.

,,Proiectul e împlinirea unui vis pe care-l aveam de multă vreme. Muzica noastră are sunete interesante care transcend granițele dintre genuri și ne dorim să purtăm publicul într-o călătorie muzicală plină de farmec și să descopere, împreună cu noi, emoțiile create de îmbinarea sunetelor moderne cu eleganța și căldura instrumentelor clasice. Suntem nerăbdători să ne lăsăm cuprinși de energia și vibrația creată de armonizarea acestora într-un sound contemporan, într-o sală cochetă, cu o acustica bună” spun băieții de la Antract.

Grupul ANTRACT a fost înfiinţat în 1984 de Bobiţă Cătuşanu. Componenţa la primele două albume "Antract" (1994) şi "Blestem" (1995), i-a avut pe lângă Bobiţă şi Paur, pe fraţii Cristian şi Zelu Iordan (chitară şi tobe) şi Robert Constantinescu (clape). În 1997, în locul fraţilor Iordan, sunt cooptaţi Ilie "Manole" Vlad (ex-Riff) la chitară şi Sorin Scorvelciu (ex-Riff) la tobe, acesta fiind înlocuit la puţin timp de Arthur Fleischer. "Înainte de toate" (1999), e titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese se distanţează clar de discurile anterioare, din punct de vedere al exprimării artistice. La începutul anului 2000, trupa trece printr-o mică schimbare de componenţă: Arthur Fleischer se retrage din trupă, fiind înlocuit la tobă de Florin "Pefi" Pop. Tot atunci apare single-ul "Inima mea", care reuşeşte să ajungă pe prima poziţie în topurile de specialitate. Antract începe anul 2001 cu un nou toboşar, Andrei Bărbulescu (ex Sarmalele Reci) și un nou material, "Amintiri". Cel de-al 5-lea album "Nou" (2003), îl are alături pe Szabi Bozsoky, o nouă achiziţie la tobe, colaborare care însă nu a durat prea mult, acesta fiind înlocuit de Cosmin Cadar, un toboşar cu calităţi tehnice şi umane deosebite, care s-a integrat foarte bine în trupă, dar care în 2011 a ales să plece în Germania. Între timp trupa şi-a întregit componenţa la formula de 5, luându-l la clape pe Fernando Drăgănici. Au urmat albumele "Live 20" (2004) și "Contraste" (2006). La videoclipul piesei ”Înger”, trupa a colaborat cu actriţa americană Jenny Molen. În 2009 apare al doilea material live al grupului "Antract 25".

Antract a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume grele ale rock-ului internaţional cum ar fi: 1992 - Uriah Heep, 1994 - Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost, 1998 - Ronnie Jammes Dio, 1999 - Monster Magnet, 1999 – Metallica, 2006 – Helloween, etc

 

Biletele pentru concertul Piano Rocks sunt disponibile online pe www.kompostor.ro. Preţul unui bilet e de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului. Piano Rocks ed. a V-a e o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.