Festivalul Internațional „Puck” 2018

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” aduce la Cluj cinci zile cu spectacole minunate din toată țara, precum și din Franța, Olanda, Ungaria, Georgia și Ucraina.

Manifestarea va avea loc între 15 și 19 octombrie și va include o întâlnire a directorilor de festivaluri de profil din diverse zone ale lumii. Vor fi prezente câteva trupe de teatru importante care vor prezenta momente deosebite, cum ar fi un spectacol de pantomimă susținut de Quartet DEKRU din Ucraina pe scena Teatrului Național. Uniunea Independentă a Păpușarilor din Georgia vine la Cluj cu spectacolul „Romanul nepublicat”, iar trupa Plexus polaire - Yngvild Aspeli - France / Norway din Franța, cu spectacolul „Opera Opaque”. Revin ca invitați olandezii de la 't Magisch Theatertje, de această dată cu spectacolul „Exuvia”.

Această ediție reia tradiția întâlnirilor școlilor de teatru din țară, fiind invitați studenți ai facultăților de profil din București, Iași, Târgu Mureș și Cluj.

Un alt eveniment special va fi lansarea volumului „Kovács Ildikó, regizor de teatru de păpuși”, pentru prima data în limba română, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cartea reunește interviuri, amintiri, mărturii, cronici, precum și scrieri ale regretatei regizoare. Volumul va fi însoțit de un material video cu spectacole regizate și interviuri acordate de Kovács Ildikó de-a lungul vieții.

Spectacolele din cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” vor avea loc atât la sediul instituției-gazdă, cât și pe scenele de la Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca OficialTeatrul Naţional Cluj-NapocaAcademia de Muzică Gheorghe Dimași în studioul Facultății de Teatru și Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Competiția festivalului cuprinde un număr de 16 spectacole pentru copii și adulți. Juriul este format din cinci profesioniști ai genului teatral.