Oh, Ramona 2019

Regia: Cristina Jacob
Cu: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams
Gen film: Comedie, Romantic, Dragoste
Distribuitor: JACOB BROS.

 „Oh, Ramona!” este rescrierea cinematografică a cărții lui Andrei Ciobanu pe care regizorul și scenaristul Cristina Jacob a ales-o pentru noul ei proiect de comedie.

Filmul urmărește transformarea lui Andrei din adolescent într-un adult care-și trăiește candid și autoironic prima poveste de dragoste, inocentă și neîmpărtășită, în alternanță cu a doua poveste, intensă și nebunească, incapabil să facă o alegere.

Comedia-romantica “Oh, Ramona” înseamnă trei ani și jumătate de muncă, din care 35 de zile de filmare, 272 de ore de văzut și revăzut materialul video, 6 luni pentru scrierea scenariului, care a avut peste 20 de versiuni. In prima faza, filmul a iesit de 3h20, din care a fost taiat aproape jumatate din material, comedia ramanand la 109 minute.

Dar cel mai dificil proces a fost alegerea actorilor,  mai ales ca cei trei protagoniști au fost selectati din 70.000 de tineri înscriși la casting pentru rolurile principale.

Povestea românească din ficțiunea autobiografică „Suge-o, Ramona!” a lui Andrei Ciobanu, care semnează și scenariul alături de Alex Coteț și Cristina Jacob, a devenit în viziunea și execuția regizorului un film fără limitări culturale, fără granițe geografice și lingvistice, pentru o generație care trăiește planetar experiențele irepetabile ale adolescenței.

Astfel, puștiul din ”Ho Ho Ho” este adolescentul căruia i se aprind călcâiele în ”Oh, Ramona!”. După ce a fost căutat în Statele Unite, Marea Britanie și România, actorul cel mai potrivit pentru rolul lui Andrei s-a dovedit a fi Bogdan Iancu.

Rolul Ramonei i-a revenit actritei Aggy K. Adams, născută în Polonia, crescută în Statele Unite și stabilită la Londra. Regizoarea Cristina Jacob a ales-o din 9000 de candidate.

Tot din Londra este și actrița care joacă rolul sensibilei Anemona. Holly Horne s-a născut și a crescut în capitala britanică, unde a si absolvit școala de muzică și dramă. Cu un cast preponderent international, filmul „Oh, Ramona” îi are în roluri-surpriză pe Smiley, Andrei Ciobanu, Feli, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Cristina Ich, Gabriel Jugaru, Howard Dell si Alex Coteț.

Așteptată de fanii cărții lui Andrei Ciobanu și de cei ai filmelor “Selfie” și “Selfie 69” ale Cristinei Jacob, comedia “Oh, Ramona!” apare în cinematografele din toată țara pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.