Cum arată un gînd? / Atelier de arte vizuale cu Lea Rasovszky

LEA RASOVSZKY: CUM ARATĂ UN GÎND? atelier de arte vizuale pentru copii în cadrul expoziției „24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971”

14 decembrie: 11:00–13:30 și 14:30–17:00

Muzeul Național de Artă al României
aripa Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49–53

Institutul Prezentului organizează în cadrul expoziției „24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971” o serie de ateliere pentru copii cu vîrste cuprinse în 10-12 ani.

Artiști prezentați în expoziție: Horia Bernea, Ion Bitzan, Liviu Ciulei, Radu Dragomirescu, Șerban Epure, Pavel Ilie, Ritzi Jacobi, Peter Jacobi, Ovidiu Maitec, Paul Neagu, Miriam Răducanu, Diet Sayler, Radu Stoica, Vladimir Șetran, Grupul Sigma. Detalii despre expoziție AICI.

Atelierul susținut de artista Lea Rasovszky este susținut pentru două grupe diferite de copii în 14 decembrie, între orele 11:00–13:30 și 14:30–17:00, și este deschis pentru maxim 15 copii / grupă. Participarea se face doar pe bază de înscriere pînă la completarea locurilor disponibile AICI.

Accesul la atelier se face pe baza biletului de expoziție: 2,5 lei / copii, 10 lei / adult.

În cadrul acestui atelier vom explora lumea artiștilor care lucrează cu idei și concepte drept unelte și vom încerca să răspundem la o serie de întrebări precum: Cum arată un gînd complicat? Cum arată o idee spontană? Cum pot desena o stare pe care nu știu să o descriu cu cuvinte?

Copiii vor parcurge o serie de exerciții de gîndire abstractă pornind de la discuții și comentarii asupra lucrărilor expuse și ajungînd la experimente practice, respectiv desene de mari dimensiuni lucrate în echipă. Scopul acestei experiențe creative este aceea de familiarizare cu manifestări artistice poate mai puțin cunoscute în plan local, de a afla mecanismele lor și de a analiza printr-un filtru ludic lucrările unor artiști români cu viziune surprizătoare.

Detalii AICI