VegFest 2021 Iași

În data de 4 iunie bulevardul central din oraș va găzdui o mulțime de standuri cu produse 100% vegetale și activități de promovare a unui stil de viață sustenabil.

Evenimentul va avea loc la sfârșitul unei săptămâni pline de creativitate - Romanian Creative Week, care are loc în Iași în perioada 2- 6 iunie. Ne simțim inspirați, așadar, să dăm frâu liber imaginației, experimentând o multitudine de arome, gusturi și senzații.

VegFest se adresează tuturor celor interesați de impactul lor asupra acestei lumi și de ce presupune un stil de viață sănătos și responsabil, totodată, față de mediu și animale.

PROIECȚII DE FILM

Vineri, 4 iunie

21h00 - 22h30 Natura Umană Primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. După proiecție va urma și o sesiune de Q&A cu realizatorii documentarului (Eduard Nistru, Diana Muscă) și cu o parte din intervievații care apar în el. La realizarea acestui documentar au participat: Paula Seling, Deliric, Remus Cernea, Andrei Roșu, Marius Mitrache, Liviu Deacu, Gigi Ghinea, Doina Badea, Paul Sandu, Bogdan Gioară, Corina Zugravu, Sorin Dumitru, Anca Georgescu, Katharina Häni, Nicușor Popa, Iulia Moroșanu, Ana Maria Voicu

 Sâmbătă, 5 iunie

21h00 - 22h30 We the Power | The Future of Energy is Community-Owned, PATAGONIA Proiecția de film va fi urmată de o discuție despre viitorul energiei unde îi vom avea alături de noi pe fondatorii Cooperativei de Energie și câțiva membri cooperatori.

PANELURI DE DISCUȚII

Vineri, 4 iunie

19h00 - 20h30 PANEL DE DISCUȚII „ANUL INTERNAȚIONAL AL FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR”

Invitați:

Dragoș Pătraru, jurnalist, realizator și prezentator al emisiunii Starea Nației, precum și al rubricii „Starea Sănătății”

Emanuela Mercore, medic, fondatoare a Romanian Society of Lifestyle Medicine - o organizație profesională medicală care oferă educație de calitate celor dedicați practicii Medicinei Stilului de Viață ca fundament al unui sistem de sănătate transformat și durabil

Marius Mitrache, sportiv vegan, multiplu campion național la culturism

Tania Bordianu, co-fondator Unison, expertă în nutriție vegană

 Sâmbătă, 5 iunie

19h00 - 20h30 PANEL DE DISCUȚII „Ziua Mondială a Mediului” Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are și o puternică componentă ecologică, alimentele vegetale având o amprentă de carbon de 10 până la 50 de ori mai redusă decât cele de origine animală. Despre rolul pe care îl joacă alimentația în tranziția către o societate guvernată de principii etice și sustenabile din punct de vedere ecologic, dar și despre alte elemente importante ce țin de o dezvoltare durabilă, vom discuta în cea de-a doua zi a evenimentului - 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului. La panel vor participa reprezentanți din partea: Mai Bine, Agent Green, Ambasada Sustenabilității în România, Banca de Alimente, Cooperativa de Energie, Colaj Climatic

ATELIERE

Vineri, 4 iunie

11h00  Atelier pentru copii - Bombe cu semințe (Mai bine)

12h30  Atelier pentru copii - Face Painting (Magic Mint)

14h00  Vegan picnic

Sâmbătă, 5 iunie

11h00  Atelier de gătit. Vegan Cake (Prăjitura din Natură)

12h30  Atelier Colaj Climatic (atelier distractiv, participativ și creativ care vă permite să învățați prin joc în doar 3 ore despre cauzele și consecințele schimbărilor climatice)

15h00  Atelier Huna - Ce este și cum se face pielea din ananas?

16h00  Atelier Cum să faci compost (Mai bine)

Duminică, 6 iunie

11h00  Atelier pentru copii Vegan Cooking (Prăjitura din Natură)

12h30  Atelier de pictură pentru copii

17h00  Yoga și exerciții de respirație

17h00  Yoga și exerciții de respirație

19h00  Painting with wine (Magic Mint)