One World România la Brașov

În perioada 16-19 septembrie 2021, vă invităm la cea de a doua ediție a festivalului One World România la Brașov, care se concentrează pe promovarea egalității de gen printr-o serie de proiecții de filme, dezbateri cu invitați speciali și alte evenimente. Vă așteptăm cu drag la unele dintre cele mai provocatoare documentare care abordează drepturile omului.

REDUTA

12.00 Cineclub -  proiecție urmată de o dezbatere, invitat: Alexandru Solomon

18.00 Niciunul dintre ei nu spune vreun cuvânt

Franța 2020 | Jacques Lin | 44 min

proiecție urmată de o dezbatere pe tema autismului

moderator: Mihai Călin

documentar adoptat de: Copiii de Cristal

Acest scurt documentar lipsit de cuvinte, dar nu și de sunete ale vieții exterioare, surprinde viața de zi cu zi a unei comunități formate, în mare parte, din femei și din bărbați suferind de autism. Încă din 1967 realizatorul Jacques Lin a trăit alături de ei, în cadrul unui experiment medical inițiat de legendarul Fernand Deligny și i-a filmat în timpul activităților cotidiene.

BASTIONUL ARTIȘTILOR

20.30 Covrigul meu mexican

Spania, 2019 | Nuria Giménez Lorang | 74 min

Cineasta folosește în mod ingenios filmări de amator realizate de bunicii ei pentru a crea personajul fictiv al lui Vivian Barret, o mondenă a anilor ‘50, care își petrece timpul călătorind dintr-un centru al luxurii în altul, fără să-și găsească fericirea ori să-și înțeleagă rostul, dar fiind perfect conștientă de deriva ei.

VISSSUAL

21.00 #newTogether Austria, România, 2020 | regia Lidia Carmen Vidu | 54 min

proiecție urmată de o dezbatere despre efectele pandemiei asupra artiștilor și a operatorilor culturali (invitați: Carmen Lidia Vidu, Andrei Popov, Elise Wilk) și de un concert