Festivalul Timfloralis 2018

O nouă ediție a Festivalului Timfloralis va avea loc la Timișoara în perioada 27 – 29 aprilie 2018.

Timp de trei zile, organizatorii vor aduce împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologişti, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme şi comercianți pentru a evidenția frumusețea naturii și a florilor în contextul urban. Tematica festivalului din acest an este “The future is here”.

Pe platoul din fața Operei va expune floristul olandez Dennis Kneepkens,  iar fântâna din centrul Timișoarei va fi, din nou, împodobită artistic. În Piața Libertății va fi reintrepretat floral “Pomului Breslelor”  şi se vor comercializa flori.

În premieră, în program este inclus şi podul Mihai Viteazul, unde aranjamentele florale vor reflecta Centenarul şi anul 2021 când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expoziţiile florale și de aranjamente, workshop-uri atât pentru publicul larg cât și pentru floriști profesioniști, o paradă a modei cu accesorii florale, spectacole inedite de muzică și dans, evenimente cu și pentru copii.

Festivalul Timfloralis va fi inaugurat în 27 aprilie la ora 17.00. Standurile expozanților vor fi deschise, pe durata celor trei zile, între orele 10:00 și 21:00.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului.