Metoda G

Preocupat de lumea contemporană, Galceran face în acest text, o radiografie a societăţii şi a problemelor acesteia. Care este limita pe care o poţi atinge atunci când trebuie să iţi păstrezi job-ul? La ce vei renunţa şi ce compromisuri poţi face? Ce înseamnă, astăzi, a fi cu adevărat fericit? Sunt întrebările şi dilemele celor patru personaje din piesă.

de Jordi Galcerán

Distribuţia:

Fernando / Gabriel Costea
Enrique / Marius Cisar
Carlos / Demis Muraru
Mercedes / Mirela Borş

durata: 1h 30’ (fără pauză)

Jordi Galcerán şi-a făcut debutul simultan cu două piese: Dakota, care în 1985 a obţinut premiul Ignasi Iglesias, oferit de Institutul Teatral din Barcelona, şi Paraules encadenades, care, în acelaşi an, a fost premiată la cea de-a XX-a ediţie a Premiului Born de Teatre, oferit de Cercle Artístic de Ciutadella.

Preţuri bilete:

  • Preţ unic  – 20 lei
  • Preţ redus  – 7 lei

Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Metoda G. (Metoda Grönholm) a fost montată la Teatrul Naţional Catalan, în mai 2003, şi a înregistrat, încă de la debut, un succes fără precedent. În 2004, a avut premiera la Madrid şi, timp de o stagiune, s-a jucat cu succes în ambele oraşe. Această piesă a primit numeroase distincţii în Spania, printre acestea numărându-se: Premiul Max, pentru cea mai bună operă, Premiul Ercilla, pentru cea mai bună creaţie dramatică şi Premiul Mayte, pentru evenimentul teatral care s-a evidenţiat cel mai mult. A fost montată, în afară de Europa, în Mexic, Argentina şi Venezuela. Recent, regizorul argentinian Marcelo Piñeyro a lansat o adaptare cinematografică (Metoda).

Spectacolul braşovean, în regia lui Cristian Dumitru şi scenografia Liei Dogaru, îi va avea în distribuţie pe: Gabriel Costea, Mirela Borş, Marius Cisar, Demis Muraru.

 

Cumpără bilete