Încurcă-i drace!

O comedie spumoasă, cu răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate. Având la bază o reţetă aparent simplă, spectacolul lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă.

„Încurcă-i drace!“ este o adaptare după piesa „Out of order“ a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care acesta a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanţi autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche“.

Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Întrucât raportarea acestui incident ar scoate la iveală relaţia de adulter dintre cei doi, protagoniştii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, în schimb, peste cap prin intervenţia altor personaje ce transformă scena într-una plină de haz şi suspans.