Zilele Sfântul Mihai, Săcele

În acest an sărbătoarea „Zilele Sfântul Mihai“, ajunsă la a XXI a ediţie, se desfăşoară în perioada 19 – 24 septembrie, în Săcele, cu această ocazie urmând să aibă loc o serie de evenimente: expoziţie culinară, concerte, degustare de vinuri, campionat de mini-fotbal, activităţi pentru copii, precum şi activităţi religioase.

Festivalul va dura aproape o săptămână, începând cu o degustare de vinuri în data de 19 septembrie şi încheindu-se cu tradiţionala paradă de cai şi căruţe, duminică, 24 septembrie, între timp fiind programate numeroase evenimente artistice, culturale şi sportive.

Potrivit saceleanul.ro, primul eveniment se desfășoară la Pensiunea Piroska, marți, 19 septembrie, de la ora 18, fiind vorba despre o degustare de vinuri Carastelec.

Miercuri va fi organizată o seară cu jocuri de societate, începând cu ora 18 la sediul asociaţiei HMIK, iar joi, începând cu ora 19 va avea loc deschiderea oficială a Zilelor Sfântul Mihai, la Centrul Multicultural din Săcele.

Vineri, la Casa Ceangăilor va fi organizat un bal, începând cu ora 19.00, iar de la ora 21.00, va fi organizată o petrecere în aer liber la Asociaţiei Ceangăilor Bârsa.

Sâmbătă sunt programate meciuri de fotbal, ateliere de meşteşugărit pentru copii, zumba, spectacole de dansuri populare, iar ziua se va încheia cu două concerte, susținute de trupa Koszika and the HotShots (din Târgu Mureș) și trupa Bagossy Brothers Company (din Gheorgheni).

Duminică de la ora 10.00 va începe Slujba ecumenică (Biserica Evanghelică Lutherană din Turcheș), după care urmează tradiţionala paradă de cai și căruțe, care se termină cu festivitatea în aer liber, unde vor fi spectacole de dansuri populare și concertele trupelor Parno Graszt (din Ungaria) și Zanzibar (din Ungaria).

Programele permanente ale festivalului vor fi câteva expoziții, târgul de obiecte meșteșugărești, concursul de prăjituri și Grădina Vinului.