Livada de vișini

de A.P. Cehov / Traducere: Mașa Dinescu / Regie: David Doiashvili / Scenografie: Tamara Kvesitadze / Coregrafie: Florin Fieroiu / Muzica originală: Nikoloz Rachveli Memanishvili / Regia tehnică: Costi Lupșa / Distribuție: Irina Movilă / Monica Davidescu, Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Rareș Andrici, Vitalie Bichir, Istvan Teglas, Idris Clate, Ana Covalciuc, Mihai Constantin, Silviu Mircescu

„Livada de vișini” este, înainte de orice, o cronică de familie, al cărei umor îți frânge inima. Ultima piesă a lui Anton Pavlovici Cehov a avut premiera la Teatrul de Artă din Moscova în 1904, cu doar câteva luni înainte de moartea autorului, și a fost scrisă pentru a celebra viaţa. „Este, desigur, o viaţă tristă, burgheză, dar nicidecum o viaţă apăsătoare, smiorcăită”, spunea dramaturgul rus despre universul personajelor sale.

O montare cu rezonanță contemporană, într-o lume în care totul se ipotechează, se cumpără și se vinde, în care suntem puși în fața unei alegeri esențiale: a fi sau a... vorbi? Spectacolul are un ritm frenetic, propunând o coregrafie impresionantă a dezastrului unor vieți neliniștite, dar și o dramaturgie a empatiei față de neajutorații acestei lumi.

Spectacolul nu este recomandat spectatorilor sub 16 ani – conține scene de nuditate! Din cauza efectelor stroboscopice și de lumină, spectacolul nu este recomandat spectatorilor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!