Slugă la 5 stăpâni

Atunci când mergem să vedem un spectacol de teatru, suntem obişnuiţi să urmărim subiectul piesei, firul acţiunii, şi ori de câte ori ieşim din sala de spectacol, avem instaurată în viziunea noastră o poveste de genul: el era îndrăgostit de ea şi existau multi oameni care erau împotriva iubirii lor, dar ei au înfruntat toate dificultăţile, şi la final el moare, şi ea e disperată etc. etc…”Slugă la 5 stăpâni”, e un spectacol ce ne spune o altfel de poveste. Îndrăznim a spune că e vorba chiar despre o poveste care nu exista. De ce? Pentru că nu avem subiect, avem doar chef nebun de a juca şi muultă muultă libertate! Restul ia naştere în timpul reprezentaţiei. La urma urmei de ce ne trebuie subiect? Poate ne incurcă, ne deranjează. Avem în sfarşit o piesă originală. Un spectacol în care ne ocupăm de problemele noastre, nu le mai luăm de la englezi. O piesă despre care tot ce ştim e că o vom juca în stilul Commedia Dell’Arte.

O trupă de actori se întâlneste pentru a juca o piesă de teatru. Cu toții sunt luați prin surprindere de directorul trupei (regizorul), care le spune că piesa a început deja, fără a avea însă un scenariu al spectacolului. Astfel, actorii sunt nevoiți să improvizeze scenele pe care le joacă pentru a putea satisface cerintele regizorului. În acel moment, cu toții trag la sorti pentru a vedea ce rol urmează să joace, însă toată lumea este nemulțumită de personajul pe care l-a selectat. Astfel piesa, care inițial se numea “Slugă la 2 stapâni”, se transformă în “Sluga la 5 stăpâni”. Fiecare joacă mai multe roluri şi iese o mare încurcătura cu sfârşit fericit. La finalul piesei cu toții realizează că ei, actorii, sunt de fapt slugile tuturor : slugile regizorului, ale scenografului, slugile publicului, dacă publicului îi place e bine, dacă nu, nu.

Cântec, dans, energie şi bucurie.
Scris și regizat de Mihai Gruia Sandu.

Distribuţie:
Andra Meda Topîrceanu, Alexandra Spătaru, Cezara Munteanu, Elena Scalețchi, Rusalina Bona, Cristian Jicman, Massimiliano Nugnes, Răzvan Enciu
Echipa de creaţie:
Autor: Mihai Gruia Sandu
Regizor: Mihai Gruia Sandu
Producător: UNATC, Bucharest
Asistent regie: Victor Bucur
Scenografie: Cilem Turços
Asistent Scenografie: Beatrice Șandu, Diana Motea.