Pită și slană. De Ziua Națională

Pită și slană. De Ziua Națională:
- De la 19.00, urmărim Descoperă România cu (irlandezul) Peter Hurley, un documentar marca AGERPRES; apoi povestim chiar cu Peter Hurley - irlandezul din România.
- De la 21.00, cântăm și jucăm cu Nea Vasile & Taraful de la Marsa;
INTRAREA este LIBERĂ precum pasărea cerului. 
Pita, slana și cu țuica sunt din partea casei. 
Desert: dovleac copt.

Începând cu ora 12.00, vă așteptăm la un ospăț mare: fasole cu ciolan + vin fiert, la preț de sărbătoare. De Ziua Națională, mâncăm și bem românește.

Pentru că, de 1 decembrie, sărbătorim românește. HAI!

Descoperă România cu Peter Hurley

După 15 ani lucrați în publicitate, timp în care a promovat tot felul de bunuri către români, irlandezul, stabilit în țara noastră, a hotărât să promoveze de-acum românilor, bunul numit România! Povestea lui Peter Hurley, care la vârsta de 26 de ani s-a mutat în România, este simplă. Peter Hurley a plecat, pe jos, din Săpânța, până-n București și ne spune astfel povestea magică a acestei țări. Făcând un drum ca un pelerinaj, el descoperă la hotarul dintre Occident și Orient, chiar rostul vieții sale aici. "Descoperă România cu Peter Hurley" nu este doar un film, ci o poveste ce poate fi a oricui și-a fiecăruia dintre noi.

"Aici m-am găsit și pe mine și pe parcursul anilor, m-am întâlnit, din ce în ce mai mult, cu oamenii care m-au impresionat foarte mult prin poveștile lor, prin felul lor de a fi, prin felul în care lucrează. (...) Pe parcursul anilor, ajungi la niște concluzii despre viață, despre un loc. Am văzut România o țară foarte valoroasă, care a păstrat miraculos, aproape, poziția ei, felul, limba, portul, conceptul. E aproape miraculos că există astăzi o țară numită România în partea aceasta a Europei. Toate etniile și popoarele care locuiesc aici, care împreună fac un concept important, un exemplu, un model pentru noi toți. După primii 15 ani am ajuns la un moment în viață în care m-am decis: vreau să fac ceva pentru acest concept, să-l înțeleg mai bine eu, pentru că până acum 15 ani am stat aproape exclusiv în București, după care am început să îmi pun această întrebare: care este motivul pentru care România este o țară atât de atrăgătoare pentru mine, cel puțin? Așa am început să caut esența și, în scurt timp, am ajuns în România rurală", spune irlandezul stabilit în România.