New York Portuguese Short Film Festival la Timișoara

Pe 6 și 7 decembrie, de la ora 18:00, Aula Bibliotecii Central Universitare „Eugen Todoran" din Timișoara găzduiește prima ediție a festivalului New York Portuguese Short Film Festival, festivalul de scurtmetraje portugheze din New York, care promovează cinematografia portugheză și noua generație de regizori portughezi. 

6 decembrie este seara scurtmetrajelor: „Instalarea fricii”, în regia lui Ricardo Leite, o adaptare îndrăzneață după romanul omonim semnat de scriitorul portughez Rui Zink, „Dulgherul, de João Vasco, un documentar emoționant despre uitare și transformare, „A fost odată un fir, de Patrícia Figueiredo, o pildă ingenioasă despre conexiuni realizată sub formă de animație sunt doar câteva dintre cele 11 scurtmetraje pe care le veți regăsi în program. 

Pe 7 decembrie, va avea loc proiecția documentarului „Portughezi din Soho – Istoria care a schimbat geografia”, de Ana Miranda, care ne dezvăluie istoria portugheză a cartierului SoHo situat chiar în inima Manhattan-ului.

Programul complet este disponibil pe www.falaportugues.ro.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 
Filmele vor fi subtitrate în limba engleză. 

Eveniment organizat de Asociația Fala Português! în colaborare cu Arte Institute din New York cu sprijinul Institutului Francez din România și al Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză.

Parteneri media: Umblat.ro, Cooperativa Urbană, Cinefan.ro, Zile și Nopți.