Expoziția „Opus – Flash +” Ioan Cuciurcă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 17 - 27 ianuarie 2018, expoziția personală „OPUS – FlASH +” a artistului Ioan Cuciurcă. 

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2018, la ora 18.00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului.

Brașovean de origine, Ioan Cuciurcă și-a însușit educația artistică la Cluj-Napoca, unde a absolvit, în 1969, Liceul de Artă, iar în 1974 studiile universitare și, respectiv, postuniversitare de grafică. Din anul 1975 se stabilește la București unde desfășoară o intensă activitate artistică, manifestată într-un câmp de exprimare interdisciplinar: grafică, design, afiș, fotografie. Bogata, consecventa prezență expozițională a adus lucrările artistului în fața publicului din țară și străinătate (Germania, Austria, Italia), dar și a criticii de specialitate. Reputați exegeți (Ioana Vlasiu, Pavel Șușară, Dan Hăulică, Aurelia Mocanu ș.a.) au comentat creația artistului în reviste, cataloage, vernisaje. 

Ioan Cuciurcă este un artist misterios şi paradoxal. Chiar dacă activitatea sa este una prodigioasă, şi ea acoperă o arie artistică şi mediatică enormă, de la grafica propriu-zisă, de şevalet, la grafica de carte, la cea publicitară şi până la experienţele tehnice şi expresive cele mai diverse, percepţia artistului în spaţiul public este una discretă şi eterică până la imponderabil. Suveran fără a cădea în vanitatea demiurgiei, sceptic fără a eşua în sonorităţi dezarticulate, prezenţă viguroasă printr-un discurs bine articulat, care îl degrevează de orice tentaţie de a-şi clama agresiv identitatea, complex fără ostentaţie şi subtil fără demonstraţii plicti¬coase, Cuciurcă îşi configurează personalitatea ireductibilă printr-o egală distribuire în direcţii opuse şi, aparent, ireconciliabile. (Pavel Șușară)

Expoziția va fi deschisă în perioada 17 - 27 ianuarie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-17.00.