Vârstele Lunii

”Vârstele Lunii” vorbește despre bătrânețe, moarte, ambiguitatea memoriei și speranța că dragostea poate ușura apropierea inevitabilă de eclipsa finală. Cei doi bărbați, Byron și Ames, prieteni din copilărie, se regăsesc după foarte mult timp. Întâlnirea este marcată însă de neînțelegere și de dificultatea reapropierii. Ei sunt fii spirituali și literari ai lui Vladmir și Estragon din ”Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, autor ce a influențat major opera lui Sam Shepard. Este o continuare onestă și sfâșietoare a temelor care au fost dintotdeauna prezente în operele unuia dintre cei mai importanți dramaturgi americani, axată aici pe lumina și umbra care acompaniază trecerea timpului.
 
”Vârstele Lunii”, scrisă în 2009, este una dintre ultimele piese ale lui Sam Shepard (1943-2017), unul dintre cei mai mari dramaturgi americani contemporani, câștigător al premiului Pulitzer. A fost pusă în scenă la Peacock Theater, Dublin, Irlanda cu renumiții actori Stephen Fry și Sean McGinley și apoi la New York, Off Broadway, în 2010, cu aceeași distribuție. Este tradusă și montată pentru prima oară în România.

de Sam Shepard / regizor: Toma Danilă / traducerea și adaptarea: Toma Danilă și Ania Tudoran / distribuție: Gelu Nițu, Constantin Cojocaru

data premierei: 16 ianuarie 2018