Motanul încălțat (Seri de Operă Online)

Opera Națională București dedică prima săptămână a lunii iunie copiilor de pretutindeni. Astfel, în cadrul Seri de Operă Online vor fi transmise spectacolele „Motanul încălțat” și „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” ambele titluri de Cornel Trăilescu.

Luni, 1 iunie 2020, ora 18:30, veți putea urmări înregistrarea spectacolului pentru copii „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, reprezentație din 09.02.2019.

Înregistrarea spectacolului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a Operei Nationale București, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, începând cu ora 18:30, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

 Așa sunt, spre exemplu, cele semnate de nume precum César Cui (1913), Xavier Montsalvatge (1948), dar și Cornel Trăilescu, care a compus, în 1961, „Motanul încălțat” pe un libret de Tudor Mușatescu și Nina Stoiceva. Jucat pentru prima dată la Opera Română din București, în 1964, cu tenorul Valentin Teodorian în rolul principal, spectacolul a devenit una dintre cele mai longevive creații din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti.

După mai bine de 40 de ani de la premieră, în 2006, „Motanul încălțat” a fost din nou pus în scenă la Opera Națională, de data aceasta de către regizorul de teatru Gelu Colceag, care și-a făcut prin acest spectacol debutul în regia de operă.

Operă în trei acte pentru copii de Cornel Trăilescu, libretul de Tudor Mușatescu și Nina Stoiceva (după basmul omonim de Charles Perrault).

de Cornel Trăilescu (după basmul omonim de Charles Perrault) / Regia: Gelu Colceag / Scenografia: Viaceslav Vutcariov / Coregrafia: Roxana Colceag / Maestru de cor: Daniel Jinga

dirijor: Ciprian Teodorașcu