Winter Sleep | Dragoș Bădiță

23 februarie - 24 martie 
vernisaj: vineri, 23 februarie, ora 19:00

În faţa ferestrei ei e o lampă stradală, care lasă o urmă lungă de lumină pe tavan, luminând uşor camera în timpul nopţii. Când ninge, lumina pâlpâie de parcă ar clipi camera.

Prietena mea mi-a spus că unele dintre cele mai frumoase momente împreună sunt când dormim. Uneori am probleme cu somnul, așa că stau treaz și mă uit la ea. Capul ei devine greu ca o piatră de râu, legănându-se ușor în ritmul respirației.

Se crede că în somnul adânc suntem inconştienţi, dar poate că de fapt ne pierdem temporar capacitatea de a memora, așa că atunci când ne trezim, resimţim perioada de somn ca pe un gol inconştient. Poate conștiința este prezentă, dar se retrage din simțuri și minte și se încolăceşte în jurul ei înseşi, ca un șarpe evanescent care își mușcă singur coada.

___
Dragoș Bădiță (1987) este unul dintre coordonatorii proiectului Lateral ArtSpace. A absolvit studii de licență și masterat la Universitatea de Artă și Design din Cluj. Practica lui este alimentată de fragmente din cotidian, momente trăite, încărcate de teme și stări de spirit existențiale sau uneori mistice.