Comorile Egiptului Antic la Biblioteca Naţională a României

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” este un eveniment de popularizare a științei, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări ale lumii, unde a strâns peste un milion de vizitatori.
Începând cu data de 21 martie și până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă în incinta Bibliotecii Naţionale a României (bulevardul Unirii nr. 22). Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Colecţia este formată dintr-un un număr impunător de exponate și a fost pregătită de o echipă de 50 specialişti în domeniu - egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri -, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică. Datorită valorii istorice incomensurabile, organizarea unei expoziții care să conțină doar artefacte orginiale este imposibilă oriunde în lume, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al condițiilor excepționale de securitate sau asigurarea unui mediu adecvat pentru expunere și conservare.
Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” promite o incursiune fascinantă atât pentru amatorii de cultură și civilizație antică, cât și pentru cei care, din pură curiozitate, doresc să-și îmbogățească cultura generală.
Artefactele sunt expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.
În diverse locuri din expoziție se găsesc coduri QR, care scanate cu smartphone-ul dau posibilitatea ascultării unui ghid audio. De asemenea, cei care doresc, pot solicita – contra cost - tururi cu ghizi.
Program de vizitare:
Luni, Miercuri 9:00 – 18:00
Marți, Joi 9:00 – 20:00
Vineri 9:00 – 19:00
Sâmbată, Duminică 10:00 – 19:00
20 RON - 45 RON (in functie de categoria de varsta), copiii < 6 ani beneficiaza de INTRARE GRATUITA