Despre olteni, cu dragoste

Suntem purtați în trecut, într-un sat de olteni, Bulzeștiul lui Marin Sorescu. E ca o trecere printr-un tunel al timpului și tot ce era odinioară tradiție, ritual și tihnă prinde contur și ni se înfățișează în fața ochilor atât de viu! Satul se animă și pulsează de viață, cu apariția fiecărui personaj în lumina reflectoarelor. Poveștile ce ne sunt spuse sunt adevărate și noi le trăim odată cu personajele care au existat aievea în satul natal al lui Sorescu. Suntem martori și trăitori în lumea aceea uitată, pierdută, dar atât de autentică și frumoasă. O lume rânduită, iar acele rânduieli care însoțeau viața țăranilor, zi de zi, de la naștere până la moarte, erau strașic păzite de bătrânii satului care reprezentau chezășia că totul se întâmplă așa cum trebuie, așa cum e datul din străbuni.

„Despre olteni, cu dragoste” este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de părinți, bunici, de copilarie. O piesă cu umor scrisă, cu mult farmec și talent interpretată, o piesă la care se râde cu poftă. Există emoție multă și dragoste de tot ce e românesc!

O comedie după „La Lilieci” de Marin Sorescu / Regia: Constantin Fugașin / Scenografia: Luana Drăgoiescu / Ilustrația muzicală: Ilie Vorvoreanu / Distribuția: Ion Haiduc,  Ada Navrot, Daniela Minoiu, Ion Grosu, Sorin Cociș, Dani Popescu, Alexandra Aga / Mihaela Subțirică, Dan Alexandru Năstase, Gigi Iordache,  Eduard Cârlan, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Tița,  Eduard Epure