Esentialism - Expozitie personala de pictura, Alexandra Andone

În perioada 30 martie – 17 aprilie 2018 vă invit să explorați și să vă lăsați explorați de colecția de tablouri expuse la Casino, Centru de cultura urbană, din Parcul Central, Cluj Napoca. 

Vernisajul are loc vineri, 30 martie 2018 , ora 19.00, iar pe durata întregii expoziții accesul este liber în fiecare zi in intervalul orar 10.00 -18.00

Colecția „Esențialism” răspunde succint la întrebări legate de existență, de spiritualitate, de sens și de scop al vieții pe Pământ, despre umanitate și natură. Exista numai inteligență in Univers și fiecare bucățică ce are viață în ea, conține întreaga cunoaștere din întreg, într-o singură parte. Chiar și așa, importantă este numai esența lucrurilor si fiecare lucru are esenta sa. 

În esență, lucrurile sunt fie albe, fie negre. În fapt, trăim într-un univers al polarităților, unde lucrurile sunt și albe și negre și există numai impreună. Acesta este dinamicul din static, sensul din abstract, viul din vid și spiritul din materie. Vârful exista odată cu baza, răspunsurile odată cu întrebările, adevărul odată cu enigma. 

În dansul fluid dintre paradoxuri, al cărui scop ultimatum este unificarea și armonizarea lor, iau naștere toate culorile și odată cu ele infinitele posibilități generate întocmai de alegeri, dar și de libertatea jocului în manifestare. 

Tablourile sunt reprezentări conceptuale ale unori esențe ideatice, ideile capătă forma prin personificări hiperbolice, în scene alegorice. 
Ca artist, îmi revine uriașa plăcere de a combina astfel în moduri armonioase realul cu fantasticul și clasicul cu modernul, intenționând prin conținut dar și reprezentare să aduc un elogiu intelectului uman, sa creez astfel nu doar artă ci și bijuterii pentru minte și suflet, îmbrăcate în haina unicatului. 

Va astept cu drag,
Alexandra Andone
_________________________________
Alexandra Andone este un om cu doua meserii, Specialist de comunicare și strategie de brand și artist plastic.
În comunicare și strategie de brand, la baza stau 12 ani de experiență în cadrul celor mai mari agenții de publicitate din România, încununați în București, alături de branduri de renume, de talie internațională ca Raiffeisen Bank, Orange, Carlsberg, Unilever, Skol, Staropramen, Veka, Omniasig. 

Debutul artistic a avut loc in 2012 în București, prin prima expoziție personală de pictură de la Serendipity Art House, continuat cu expoziție personală in 2015, în Cluj Napoca la Turnul Croitorilor, dar și participări la expoziții de grup alături de galerii de artă din București in 2016 si 2017, cât și peste hotare, împreună cu o galerie de artă din Elveția în cadrul Art Basel week în 2017.