This is how you move them

Urvi Vora / Kinga Szemessy: This Is How You Move Them

This Is How You Move Them aduce la viață două creaturi, două anti-eroi. Ei se întreabă ce este bine și rău, cât de repede își pierd sensul lucrurile. Se luptă între violență și compasiune.

Încep undeva în mijloc - într-un moment în care devin...ceva sau cineva.

Este vorba fie de un traseu a doi tineri din Islanda, fie de o tragedie despre victimele actelor de mutilare. Ar putea fi, de asemenea, o poveste de dragoste între două vulpi. Piesa întreabă în mod repetat - ce ne mișcă, ce te mișcă pe tine? De ce ne mișcăm oricum?

Coregraf - Urvi Vora
Creatori, interpreți - Kinga Szemessy, Urvi Vora
Muzica originală - David Tilt, Kabir David, Rivu
Design de sunet și lumini - David Tilt, Urvi Vora
Design poster - Tara Aliya Kesavan
Design măști: Steve Wintercroft și realizată manual de dansatori. © Wintercroft
Mulțumiri speciale: Àgnes Kutyifa, Csaba Németh, Gábor Viktor Kozma, and Ian Cook.
Susținut de: Fundația Workshop, Centrul Culturii SÍN, Zero Plus Dance, Fundația New Performing Arts.
Partener: Fundația Tranzit

Bios:
Urvi Vora este dansatoare și cercetător din New Delhi. Recent și-a terminat studiile postuniversitare în Antropologia dansului, în care interesele ei s-au referit în special la ritualuri moderne, la performance-uri politice și la influențe performative. Folosinduse de pregătirea ei academică, încearcă să creeze o lucrare artistică care pune la îndoială limitele corpului, înțelegerea noastră despre acesta și politica corpului celuilalt. A interpretat lucrarea ei scurtă SKUM Manifesto și In Loving Memory Of Indira Thatcher la Londra și Budapesta. This Is How You Move Them este prima ei lucrare coregrafică. În prezent locuiește la Budapesta și rămâne fascinată de ceea ce poate face corpul.
https://vimeo.com/218268947

Kinga Szemessy este dansatoare și cercetătoare în domeniul dansului contemporan cu un interes deosebit față de modele și concepte de participare, accesibilitate și coeziune socială. În calitate de dansatoare, a fost antrenată în diverse tehnici de dans la Academia de Dans Contemporan din Budapesta (BCDA), care cunoaștere corporală intenționează să îmbine cu teoriile și metodologiile pe care le-a învățat în timpul studiilor de antropologie și teatru. Astfel, în cadrul câtorva burse (Fülöp Viktor, CEC ArtsLink etc.) a încercat să stabilească ce practici și abordări hibride există pe o scară internațională mai largă. Ca un proiect pe termen lung, ea a cercetat noțiunea de corp ca o arhivă vie care a condus la spectacole în Londra, Helsinki, Columbus (SUA) și Budapesta. În prezent este lector la BCDA și doctorand la Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta.
https://www.youtube.com/watch?v=6yN1YSHv8Q4