Street Delivery Sibiu #1

Evenimentul de artă urbană şi arhitectură Street Delivery va avea loc, în perioada 25 - 27 mai, pentru prima dată, la Sibiu.

El va fi organizat în Piaţa Schiller şi pe strada Arhivelor de maşini şi face parte din Maratonului Internaţional Sibiu în acest an.

Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul Street Delivery - oraşe pentru oameni - a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Sibiul fiind inclus în lista de anul acesta alături de Alba Iulia.

Tema aleasă pentru manifestările Street Delivery de anul acesta este „Smart Cities?”.

Evenimentul va începe la Sibiu vineri, la ora 17.00, cu o conferinţă, „Smart talks: Platformă de dezbatere”, ce îşi propune să aducă în discuţie iniţiative, proiecte şi soluţii relevante, care îşi pot găsi aplicabilitate în oraş.

Pe întreaga perioadă vor avea loc sesiuni de networking între cetăţenii sibieni şi invitaţii în premieră în Sibiu, ateliere de creaţie şi conştientizare a importanţei mediului înconjurător, proiecţii de film, sesiuni de lectură, momente de animaţie şi teatru stradal, petreceri, expoziţii interactive de fotografie, colaj şi artă vizuală.

Din programul Street Delivery Sibiu fac parte şi turul gastronomic organizat în parteneriat cu Asociaţia MyTransylvania, dezbateri cu artistul George Roşu, prezentări inedite despre „Istoria electricităţii şi viitorul ei smart” şi tururi digitale adaptate prin aplicaţia mobilă Questo.

Accesul publicului la activităţile Street Delivery este gratuit.