Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Experimentul Pitești @ Filarmonica Mihail Jora

pit

Experimentul Pitești @ Filarmonica Mihail Jora

Bacau – Oraș martir al Revoluției nu poate să nu onoreze acest remembrance al unei Epoci cu multe orori… ele , prin inteligența materiei și Big Bangul Revoluției, plutesc în mii de particule infime și populează stratosfera … și vor trece decenii, pănă cand se vor disipa din constiința colectivă ..

Intrarea se face pe baza de donatii la urna Filarmonicii, de la suma de 50 ron.

După succesul internațional în Mexic, între turneul american și cel canadian, filmul independent „Experimentul Pitești” se întoarce la publicul din Romania, la Bacau pe data de 04 iulie, 2023, la Filarmonica Mihail Jora Bacau, începând cu orele 18.00

Evenimentul vine pentru spectatorii din Bacau și cu o expoziție unicat pe trei nivele care va fi deschisă publicului doar pe perioada evenimentului: exponate care au aparținut studenților trecuți prin experimentul de la Pitești, lucrări de artă și obiecte din timpul filmărilor lung-metrajului.

Acesta este ultimul film cu Ion Caramitru, iar tânăra regizoare Victoria Baltag aduce în atenția privitorilor o bucată mai puțin cunoscută din istoria relativ-recentă a României.

„Lung-metrajul‚ Experimentul Pitești este un film document, un film testament, un film manifest şi un film semnal de alarmă. Este imperios necesar să ne cunoaștem trecutul, să învățăm pentru ca atrocitețile istoriei să nu se mai repete niciodată.

Cercetarea pentru acest lung-metraj istoric a presupus un efort de analiză a arhivelor și interviuri, pe o durată de peste 4 ani.

La mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist, România încă mai are de documentat acest fenomen. Lung-metrajul a ajuns la lumină după 12 ani de muncă bebevolă, cu aportul a 120 de actori încă neplătiți și peste 800 de oameni în spatele camerei.

’’Facem apel la toate instituțiile statului, companii și persoane private care pot să ne ajute cu distribuția filmului și renumerarea echipei (contact 0747551721)”, a spus Victoria Baltag, regizoarea filmului.

Proiecția lung-metrajului se va desfășura în scop caritabil prin donatii incepana de la suma de 50 lei, la urna evenimentului.

Durata este o oră și 20 de minute, fiind urmată de o sesiune Q&A cu realizatorii filmului.

Victoria Baltag:

„Lung-metrajul despre Experimentul Pitești este un proiect realizat cu suflet, pentru suflet. Vă invit cu drag și sinceritate să urmăriți filmul nostru, să-l așezați cu grijă în inimă, să-l purtați cu demnitatea cu care merită un astfel de subiect și să priviți spre orizonturi deschise, cu mintea limpede, cu gânduri calde, cu puterea și curajul de-a realiza bijuterii… în artă, știință, cultură.

Și eu, și echipa, vă mulțumim fiindcă ați fost mereu lângă noi, fiindcă ne-ați dat putere să mergem mai departe, fiindcă ne-ați susținut când a fost nevoie să facem acest proiect să prindă viață. Împreună creăm lucruri frumoase! Va doresc vizionare plăcută, liniștită, aducătoare de gânduri bune.”

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută