3milioane la Misc.

Regia: Adina Lazăr
Dramaturgia: Alexandra Felseghi
Scenografia: Silviu Medeșan
Distribuţia: Diana Buluga, Emanuel Cifor, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Lucian Rus
Animații: Paul Muresan
Documentare: Diana Meseșan
Producător: Create.Act.Enjoy

În mai 2016, județele țării au fost aduse în cutii de carton pe scările Casei Poporului. În cutii se aflau 3 milioane de semnături strânse pentru a susține un referendum care să înlocuiască, în definiția familiei din Constituție, cuvântul „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”.

„3milioane” este un spectacol de teatru documentar care investighează discursuri ale susținătorilor acestui referendum. Rostite pe un ton categoric și adesea vehement, vorbele lor sună convingător. Însă statisticile pomenite în discursuri sunt oare credibile?

Informațiile pe care sunt bazate argumentele lor sunt oare adevărate și realiste?

„3milioane” propune o incursiune dincolo de controverse și propagandă și un exercițiu de a distinge între instigare la ură și dreptul la liberă exprimare, discriminare și corectitudine politică.

*Recomandare de vârstă: 14+

INTRAREA LIBERĂ, PE BAZĂ DE REZERVARE: https://bit.ly/2IGajsi

* Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

** Spectacolul 3milioane reprezintă viziunea artistică a regizoarei Adina Lazăr și a fost conceput cu scopul de a stimula un dialog într-un cadru relaxat și schimburi de idei pe marginea unei teme care a generat în ultimii ani multiple dispute sau luări de poziție, însă mai puține conversații reale, în care participanții să se asculte atent, civilizat și cu răbdare.

Parteneri: Urania Palace, Teatrul De Nord.Satu Mare, Teatru 3G Színház, MACAZ - Bar Teatru Coop., Misc., PRIDE România

Parteneri media: Tvr Cluj, Decât o Revistă, Radio Cluj, Cluj.com - Ghid Local, Clujul de buzunar, cluju.ro, Dispersie, I Like Cluj.