Hipercorpuri | workshop de dans cu Simona Deaconescu

Un corp în “hiper-acțiune” se folosește de ustensile motrice și performative pentru a genera o realitate paralelă, în care mai multe identități locuiesc într-un singur corp, viteza și gravitația își schimbă funcțiile normale, scoțând la suprafață senzații noi, ascunse sau uitate.


Workshop-ul de dans al Simonei Deaconescu este bazat pe o metodă de lucru progresivă:

↠ În prima parte a atelierului participanții vor fi ghidați să-și dezobișnuiască propriul corp de obiceiuri și șabloane corporale pentru a ajunge la o stare de “corp gol”. 

↠ În a doua parte ne vom concentra pe întărirea capacității musculare, dinamica încheieturilor, capacitatea de a lucra împotriva gravitației și de a experimenta senzația de vortex, precum și modalități de a manipula viteza și de a înțelege calitatea volumetrică a corpului. 

↠ A treia parte introduce ideea de corp văzut ca o “mașinărie creativă”, prin exerciții care folosesc text, sunet și imagine pentru a transfera informația și a atinge o stare de gândire abstract-emoțională. 


Program:

↠ joi, 14 iunie | 17:00 – 20:00

↠ sâmbătă, 16 iunie | 13:00 – 18:00

Deși miza lor este cumulativă, participarea nu este condiționată de prezența la ambele ateliere.

Preț: 35 lei | workshop

Înscrieri: https://goo.gl/forms/Nue5UQdGBZdZNc8b2
Deadline: luni, 11 iunie, ora 12:00

Număr maxim de participanți: 20 persoane / workshop

Atelierul este dedicat persoanelor cu vârste de peste 16 ani care practică sau studiază dansul, teatrul, performance-ul, precum și alte forme de exprimare care folosesc corpul. 

Locație: Fabrica de Pensule | Sala Studio, etajul întâiDupă workshop-ul de joi, 14 iunie, vă invităm la Remixând Zone: Dans și Cinematografie | Master class susținut de Simona Deaconescu, unde se va discuta succint despre filmul de dans și contextul în care se dezvoltă.

 Tot joi, 14 iunie, de la ora 21:30 vom avea The Age of the Strange | Proiecție de filme. Selectate din 8 țări diferite, filmele pun corpul în raport cu contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză și pun sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, contradicțiile și fragilitatea devenind vectori ai traiectoriei zilnice. 


_ _ _ _ _ 

SIMONA DEACONESCU
coregraf & director artistic

Simona Deaconescu este coregraf, regizor, director artistic Bucharest International Dance Film Festival, a fondat colectivului artistic Tangaj Dance, care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans. 

În 2014 a primit bursa danceWEB din partea Rețelei Life Long Burning și în 2015 este bursieră în cadrul programului The Invincible Loser din Berlin, Uferstudios. Și-a dezvoltat cercetările în rezidențe oferite de Fundația Gabriela Tudor (RO), Asociația 4Culture (RO), Battery Dance Studios New York (SUA) și Forum Danca (PT). În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc. 

Predă în mod frecvent ateliere de dans, precum și laboratoare interdisciplinare în care mixează dansul, filmul și tehnologia. Spectacolele, filmele și atelierele realizate de Simona au fost prezentate până acum în peste 20 de țări, în 3 continente. 

În 2017, Aerowaves, rețea care promovează cei mai promițători coregrafi emergenți din Europa, o nominalizează ca Twenty 18 Artist, pentru spectacolul Counterbody.

www.tangajdance.com

________________

Acest eveniment face parte din proiectul cultural 'Contracorpuri', un proiect cultural co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

________________

Partenerii proiectului sunt: Federația Fabrica de Pensule, Asociația Culturală și de Tineret Moira, Asociația Centrul Multimedia Teatrul FIX, Teatrul Szigligeti Szinhaz. Spectacolul Counterbody este co-produs de Centrul Național al Dansului București. Filmele din cadrul proiectului sunt co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival.

________________

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.