Strângere de semnături împotriva mutării ambasadei la Ierusalim

STOP MUTĂRII AMBASADEI LA IERUSALIM!

Între 15 şi 24 iunie ne vom solidariza campaniei iniţiate de Solidaritate România-Palestina pentru strângerea de semnături împotriva mutării ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Vă aşteptăm între orele 17.00 şi 21.00 pe trotuarul străzii Eroilor, lângă statuia “Lupa Capitolina”, unde vom avea instalat un cort cu materiale informative despre conflictul israelo-palestinian, precum şi formularul pentru semnături. 

Considerăm mutarea ambasadei, un act condamnat de către Uniunea Europeană şi de către consiliul de securitate ONU, drept o acţiune cu un potenţial de escaladare a tensiunilor deja existente dintre poporul palestinian şi statul Israelian. 

Mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, un oraş recunoscut de către Uniunea Europeană ca având statut de Corpus separatum, ar deschide un nou capitol în politica externă românească, în care statul român devine partener activ în ocupaţia teritoriului palestinian de către Israel.

Condamnăm orice formă de rasism şi anti-semitism, fie că e vorba despre politicile neo-coloniale ale statului Israelian, fie că vorbim despre atitudinile anti-semite ale grupărilor de extremă dreapta europene.

Solidaritate cu poporul palestinian!