Trav3stiuri | Breasla Actorilor

CECILY CARRUTHERS: „Mintea este cea mai periculoasă armă pe care umanitatea o deține. Ea poate crea confuzii, fantasme, ba chiar poate aduce în prag de nebunie persoana care se foloseşte de beneficiile acesteia, precum HENRY CARR, renumitul Consul britanic ce pare că se încurcă în amintirile unei vieți palpitante pline de entuziasm în inima oraşului Zurich...

...acolo unde Dadaiştii, în frunte cu artistul TRISTAN TZARA, dădeau primele reprezentații pe Spigalgasse nr.1, la doar câțiva pași distanță de casa lui Kamerer pantofarul, închiriată de curând de Familia Ulianov, revoluționarul rus LENIN şi camarada sa, NADEJDA KRUPSKAIA.

Tot aici putea fi văzut JAMES A. JOYCE, împreună cu discipolul său, frumoasa GWENDOLEN, reconturându-și manuscrisul sub forma operei de Artă cunoscută astăzi drept „Ulise”. Va reuşi BENNETT, majordomul conacului Carr, să îşi mențină simpatiile radicale față de revoluție, sau va fi demascat?"

TRAV3STIURI, un spectacol savuros cu nuanțe dadaiste, un izvor istoric al revizionismului, o poveste unică despre dragostea a două perechi de îndragostiți, Cecily-Carr, Gwen-Tristan, ale căror diferende intelectuale constituie o barieră insurmontabilă!

ALEX FLORIU: „Travestiuri a însemnat o piatră de hotar pentru întreaga echipă. Un spectacol dificil, complex, amuzant, inteligent, bizar… ne pune pe toți la încercare și ne testează puterea de gândire. Distribuția este bine realizată, actorii își poartă cu sfințenie rolurile, iar talentul și personalitatea lor dau viață spectacolului. Inabordabil la prima citire, textul lui Tom Stoppard intrigă prin subiectul ales – Lenin, Tzara și Joyce, împreună la Zurich, în 1917?! – și seduce prin forța discursurilor sale, atât de semnificative și astăzi; discursuri ce nasc întrebări: Muncă sau Artă? Ce înseamnă artist? Care este sensul cuvântului Artă? Lenin frecventa Cabaretul Voltaire? Ideile lui revoluționare au fost influențate de mișcarea Dada? Ce înseamnă Dada?”

TRAV3STIURI... un izvor istoric transcendent al leagănului lui DaDa, și nu numai!

Distribuție și Realizatori
HENRY CARR - MĂDĂLIN MLADINOVICI
JAMES JOYCE - ROBERT POIANĂ
TRISTAN TZARA - ALEX FLOROIU
V. I. LENIN - MASSIMILIANO NUGNES
GWNEDOLEN - GEORGIANA VRAȚIU
CECILY - LAURA BURIC
NADIA - CRĂIȚA MLADINOVICI
BENNETT - ALEXANDRU BUDACĂ

Regie: ALEX FLOROIU
Traducere: PROFESOR ILEANA ALEXANDRA ORLICH
Costume: LAURA BURIC
Concept afiș și Montaj muzical: ALEXANDRU BUDACĂ

Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile. Pentru invitații, ne puteți lăsa un mesaj pe pagina noastră de facebook sau la numărul de telefon 0724 354 739, în care vă rugăm să vă menționați numele și numărul de invitații dorite.