FFIR 2018: Teatru - Ileana, Principesă de România

Ajuns în acest an la cea de-a 10 ediţie, FFIR anunţă un maraton de evenimente speciale şi premiere de neratat pe parcursul celor 10 zile de festival, în perioada 20-29 iulie.

Program:
22 Iul 2018, 21:00 - 22:30 - Bastionul Tesătorilor (Brasov)
23 Iul 2018, 21:00 - 22:30 - Grădina Schubz (Rasnov)

Dramatizare de Edith Negulici, după romanul autobiografic ,,Trăiesc din nou” de Ileana Principesa de Romania

Adaptare scenica: Liana Ceterchi
Un spectacol de şi cu LIANA CETERCHI 
Video şi sunet: Luca Achim, Teodora Toader

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Asociaţia Femeilor din Teatru IF…/…DACĂ PENTRU FEMEI, în parteneriat cu UNITER, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Arhivele Naţionale ale Statului, Asociaţia România Culturală şi Mânastirea "Schimbarea la Faţă” din Ellwood City, Pennsylvania, USA, a creat un spectacol care să omagieze memoria celei care a fost Principesa Ileana a României, Arhiducesa de Austria, un destin care s-a desfăşurat între palat şi mânăstire, pe fundalul celor două războaie mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei. Spectacolul Ileana, Principesă de România aduce la lumină o parte esenţială din istoria României.

Spectacolul despre viaţa principesei Ileana este o evocare plină de farmec şi dramatism a principalelor momente din viata autoarei şi a istoriei trăite.

,,Da, să trăiesc din nou, pentru că după ce am plecat de acasă, care pentru mine a fost întotdeauna România, am fost ca şi moartă. Nu împrejurările au fost greu de suportat, ci însăşi nevoia de a trăi. Nu m-am îndoit  nici o clipă  de necesitatea  fizică a prezenţei mele pentru cei şase copii ai mei…Dar in interior, „eul” care există independent de mama, soţia, prietena care eram – „eul” esenţial, pe care tot restul era construit – a suferit un şoc mortal când am fost îndepărtată de poporul meu.” (Principesa Ileana).

Viaţa Principesei Ileana, devenită Maica Alexandra, o impune ca model demn de urmat şi o legitimează în faţa posterităţii.

Acces gratuit la reprezentaţia de la Bastionul Tesătorilor Braşov.
Acces pe baza de invitaţii la reprezentaţia din Grădina Schubz Raşnov.