Creația Tânără Europeană/Jeune Création Européenne (JCE)

Fundația Culturală Intact vă invită vineri 21 septembrie, ora 18:30, la deschiderea expoziției Creația Tânără Europeană / Jeune Création Européenne JCE, ediția 2018. 

Jeune Création Européenne este dedicată descoperirii și promovării noilor talente și tendințe din arta contemporană europeană. Un total de 56 de lucrări expuse pe parcursul a doi ani în șapte țări; opt artiști selecționați din fiecare țară; o expoziție colectivă itinerantă; o colaborare între șapte orașe europene, sunt doar câteva dintre elementele care scot în evidență particularitatea acestui demers în contextul artistic european.

Opt tineri artiști români se vor alătura celor internaționali într-o expoziție de grup itinerantă expusă pentru prima dată la Montrouge, Franța, în octombrie 2017, fiind urmată apoi de expoziții în orașele partenere – Hjorring, Danemarca; Cesis, Letonia; Cluj-Napoca, România; Como, Italia; Figueres, Spania și Amarante, Portugalia. 

România participă pentru prima dată în acest important circuit artistic european, prin parteneriatul stabilit între Primăria Montrouge, Fundația Culturală Intact și Primăria Cluj-Napoca.

Curatorii pentru România sunt Florin Ștefan, directorul Fundației Culturale Intact, împreună cu Corina Ilea, curator asociat.

Program
18:30 - Vernisajul expoziției
20:00 - Klaus Obermaier / FACELESS VOICELESS / Instalație new media & performance

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Guvernului României, România 100, Banca Transilvania, Centrul de Interes și Casa Boema.

Parteneri media: Revista ARTA, modernism.ro, Făclia, Ziua de Cluj.

Expoziția va fi deschisă în intervalul 21 septembrie-21 octombrie 2018, de marți până sâmbătă, între 16:00-19:00.
_________________________________________________________________________
Înființată în anul 2000 la Cluj-Napoca, Fundația Culturală Intact este o organizație non-profit care promovează proiecte culturale solide ancorate în discursul artistic contemporan. Din anul 2012 a deschis SPAȚIU INTACT, un spațiu de proiecte compus din galerie și atelier, cu locația în Centrul de Interes, care propune un program conceptual coerent de expoziții, conferințe și rezidențe artistice.

www.fundatiaintact.ro
www.spatiuintact.ro
contact@fundatiaintact.ro