În plină glorie!

Joi, 1 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, ÎN PLINĂ GLORIE!, de Peter Quilter, regia Cristian Ioan

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.
Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

ÎN PLINĂ GLORIE! este o comedie inspirată din viaţa lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume. Pasionată de muzică până la patetism, reușește, în ciuda ironiei unora şi a ridiculităţii dorinţei, să susțină concerte de operă cu sala plină. Apogeul carierei sale îl reprezintă recitalul de pe scena uneia dintre cele mai prestigioase săli de concert din New York: Carnegie Hall. Succesul său nu ar fi fost posibil, însă, fără resursele financiare de care dispune şi fără sprijinul unor prieteni… devotaţi.

Un spectacol extraordinar, în care graniţa dintre curaj şi naivitate dispare. Un personaj dispus să renunţe la orice pentru a-şi îndeplini visul. O poveste plină de umor, care în mod paradoxal, a făcut istorie, reuşind să inspire chiar şi în prezent.

Distribuția:
Florence Foster Jenkins: Gabriela Codrea
Cosme McMoon: Andrian Locovei
St Clair: Răzvan Vicoveanu
Dna Johnson: Mirela Lupu
Dorothy: Lucia Rogoz
Maria: Georgia Căprărin
Uncle Sam: Alexandru Rusu
Contratenorul Viktor: Iosif Viktor
Câinele Biju

Regia artistică: Cristian Ioan
Scenografia: Clara Labancz
Traducerea: Dan Mihu
Pregătirea muzicală: Ovidiu Iloc și Henrietta Varady
Ilustraţie muzicală: Sorin Domide

Dansatori: Ionuţ Şerban, Mara Diniș, Marius Precup, Denisa Benko, Antoniu Nica, Nadina Urs

Durata spectacolului: 2 ore 10 min (cu o pauză)


Contratenorul Viktor Iosif s-a născut în Oradea, şi este absolvent al Facultăţii de Arte din Oradea, Departamentul Muzică, specializarea Interpretare muzicală – canto (Licenţă), Vocal şi instrumental în arta muzicală camerală (Masterat), având profesori de canto/lied pe: Lect. Univ. Dr. Lavinia Cherecheş, Conf. Univ. Dr. Theodore Coresi, Conf. Univ. Dr. Florina Mariş-Hinsu. A participat la numeroase masterclassuri organizate de: Mariana Nicolesco (Brăila, România), Lavinia Cherecheş (Oradea, România), Leontina Văduva (Oradea, România), Enrico Facini (Berlin, Germania). În momentul actual este colaborator la Teatrul Regina Maria din Oradea, jucând în comediile Domnul Jurdan şi În Plină Glorie! alături de Trupa Iosif Vulcan. A colaborat cu regizori cunoscuţi, ca: Horia Ballint, Victor Ioan Frunză, Cristian Ioan, respectiv dirijori, ca: Valentin Lazăr. Este solist invitat la Opera Naţională Română din Cluj Napoca; Concerte de muzică clasică; Gală/Spectacole de operă; Lansări de cărţi; Deschidere de expoziţii; Festivaluri internaţionale de muzică sacră; Festivaluri artelor studenţeşti; Recitaluri de canto, de clasă, de lied şi oratoriu; Producţii de clasă; Concerte de catedră; Concerte caritabile; Concerte vocal-instrumentale atât în ţară cât şi în străinătate. Repertoriu de operă: Cherubino - Le Nozze di Figaro - W. A. Mozart; Goffredo - Rinaldo - G. F. Händel; Bartarido/Unulfo - Rodelinda - G. F. Händel; Giulio Cesare - Giulio Cesare - G. F. Händel; Oberto - Alcina - G. F. Händel; King Arthur - King Arthur - H. Purcell; The Spirit - Dido & Aeneas - H. Purcell; Orfeo - Orfeo ed Euridice - Ch. W. Gluck; Prinz Orlovsky - Die Fledermaus - J. Strauss; Giustino - Il Giustino - A. Vivaldi; Oscar – Un ballo in maschera – G. Verdi; Maffio Orsini – Lucrezia Borgia – G. Donizetti. Repertoriu vocal-simfonic: Carmina Burana – C. Orff.

Contratenorul este un solist vocal (bărbat) care, printr-un efort de rezonanţă toracică, îşi controlează coardele vocale în aşa fel încât reuşeşte să cânte cu voce de contralto (între tenor şi mezzosoprană) sau chiar de mezzosoprană (foarte rar ca o soprană). Pentru aceasta el foloseşte aşa-numita voce de cap. O voce bună de contratenor nu se deosebeşte practic de vocea de mezzosoprană sau chiar cea de soprană. În cazul nostru, domnul Viktor Iosif nu cântă cu voce de cap. Fiind un contratenor care deţine calităţile vocii de soprană, vocea sa este naturală.