Opening: Jovánovics György. The Best Work of My Life

Vernisaj: 5.10.2018, 19:00
Expoziție: 6.10.2018 - 24.11.2018

Avem plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției Jovánovics György. The Best Work of My Life, în data de 5 octombrie, începând cu ora 19:00. 

Jovánovics György este unul dintre reprezentanții de seama ai neoavangardei din Centrul și Estul Europei. 

Expoziția din mansarda Quadro 21 dorește să evoce un moment important din 1970, anume vernisajul expoziției Jovánovics-Nádler, pentru care Jovánovics a pregătit o emisiune radio, copiind în întregime formatul unei emisiuni de știri de la postul național de radio și emițând-o în paralel cu ora de știri. 
În termeni actuali putem spune că a produs un veritabil fake news. Această lucrare este considerată de sculptorul din Ungaria ca fiind cea mai bună operă din viața sa, un moment în care arta și viața s-au contopit total. 

Expoziția face parte dintr-o serie care își propune prezentarea unor momente de vârf și a contextelor specifice ale artei progresiste de dincolo de Cortina de Fier. 

Este totodată modul nostru de a ne aminti de evenimentele de acum 50 de ani, din 1968, dintre care menționăm aici: protestele studențești care au avut loc în toată lumea și Invazia din Cehoslovacia.

The Best Work of My Life devine însă într-un mod surprinzător - datorită contextului politic global și Est european - încă o dată, o lucrare extrem de actuală.

Evenimentul este inclus în programul Noaptea Albă a Galeriilor Cluj-Napoca. Quadro 21 Gallery va fi deschisă până la miezul nopții. 

Mulțumiri speciale Artpool Art Research Center pentru documentația oferită.

Accesul este gratuit.

Vă așteptăm cu mare drag!