100 ani. 100 obiecte. Design Românesc

100 de obiecte de design românesc din 100 de ani: Expoziția | 24 octombrie și 4 noiembrie, la Nod makerspace & MATER

Ce spun despre noi ultimii 100 de ani în materie de design?

Pentru prima dată în România, asociația Nod makerspace deschide un proiect pe cât de curajos, pe atât de util identității noastre – istoria designului românesc de la 1918 încoace.

Luni de cercetare și arhivare au dat un răspuns: da, există design românesc - autentic, unic sau de serie, în context social și politic intens și uneori bizar. Avem design, suntem creatori de design, suntem utilizatori de design. Dacă suedezii = Ikea, noi suntem conectați de frigiderele Fram, mașinile de spălat Albalux, covoarele Cisnădie, televizoare Diamant și păpușile Arădeanca. Fiecare obiect din colecție vorbește despre evoluție - de la perioada agrară, prin interbelic și industrializare, până azi.

Așa că am selectat 100 de obiecte de design românesc din ultimii 100 de ani, pe care le vei explora într-un e-muzeu dar și într-o expoziție care va fi deschisă la Nod makerspace & MATER – prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est, între 24 octombrie și 4 noiembrie.

‘’100 de obiecte de design românesc’’ e un început. Vino să le vezi, să ne vezi, să ne spui: Cum continuăm?

*Programul de vizitare al expoziției:
LUNI – DUMINICĂ: 10.00 – 19.00
Adresa: MATER – Splaiul Unirii nr 160, în complexul Industria Bumbacului
Intrare liberă!

Expoziția continuă cu e-muzeul www.100RomanianDesignObjects.com. Descoperă, explorează și contribuie la prima arhivă de design românesc. O încercare de a aduce la zi circuitul designului românesc și cursul firesc al creativității locale.
E-muzeul se va lansa pe 24 octombrie 2018