Getting Groove - Rhythm in body, drum and sound with Bogdan

„Sunetul tobelor se aude în depărtare. 
Și în bătaia lor, în inimă, parcă o chemare: 
'Știm că ești obosit,
dar hai! Pășește pe cărare.”
(Rumi) 

Reîncepem cursurile săptămânale de ritm cu Bogdan (anterior sub numele Toques/Țiituri) cu un concept nou și mai cuprinzător, poate unic în Europa: Getting Groove.
Pentru că, la urma urmei, nu e vorba de tobe și nici de cunoștințe. E vorba de groove, e vorba de forța care ne face să ne mișcăm fără efort. Putem avea groove cântând la o tobă sau la orice instrument, putem avea groove în mișcare, dar putem avea și groove în nemișcare și liniște. 
Am putea spune că groove-ul reprezintă chiar esența naturii din noi. El e prezent în bătaia inimii, în mers, în undele cerebrale și în sunetul vocilor noastre, atunci când suntem aliniați. 
Vă invităm al aceste întâlniri săptămânale în lumea ritmului și a groove-ului. În oaza a ceea ce ne face să putem zâmbi cu sinceritate unul la altul. 

Nu e nevoie de nici un fel de experiență anterioară, dar muzicienii experimentați sunt invitați de asemenea dacă vor să își aprofundeze simțul groove-ului și a poliritmurilor comunitare.

Acest atelier se bazează pe ritmuri și dansuri tradiționale din Africa, Brazilia și România.

Despre Bogdan:
Bogdan e un muzician-artist-capoeirist format în Brazilia și Germania, dedicat din 2009 învățământului nonformal de muzică comunitară și capoeira. 
Este student al maeștrilor brazilieni Ivan Machado (Mata Inteira), Lua Santanas și Lua Rasta, și a percuționiștilor africani Lolo Noukpetor și Moussa Soma, și organizator a celebrelor jamsession-uri numite Drift. 
Consideră că a învăța să ne conectăm prin muzică, dans și joacă poate fi una din cele mai bune metode pentru a ne reîmprospăta energia, mai ales în momente dificile ale vieții, și e însăși esența pentru formarea unor comunități durabile între oameni. 

Contribuții: 100 lei/lună sau 40 lei/ședință