Conferință: Emmanuel de Martonne and the Mapping of Greater Romania

Pe data de 1 noiembrie 2018, ora 18.00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne invită să participăm la conferința „Emmanuel de Martonne and the Mapping of Greater Romania, susținută de Gavin Bowd, profesor asociat al prestigioasei Universități St. Andrews din Scoția, Marea Britanie.

Conferința va prezenta rolul cheie jucat de cartograful francez Emmanuel de Martonne în trasarea granițelor României Mari la Conferința de Pace de la Versailles din 1919. De asemenea, se va discuta și despre rolul discipolilor români ai lui Martonne în apărarea frontierelor românești în perioada interbelică. Conferința va fi susținută în limba engleză și nu va beneficia de traducere.

Profesorul Gavin Bowd este autor al volumului „Un geographe français et la Roumanie. Emmanuel de Martonne (1873 – 1955).

Prelegerea face parte din seria „Atlas. Conferințele MNHCV ” și este cea de a doua conferință din suita dedicată Centenarul Marii Uniri.

Accesul la conferință se face în baza înscrierii prin completarea formularului de pe site și a achitării taxei de 5 lei sau 2,5 lei – tarif redus pentru studenți.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din București este printre puținele instituții culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecție de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărți vechi și gravuri ce reprezintă în principal provinciile românești, state și regiuni europene, precum și hărți astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.