Festivalului de Muzică Veche București 2018

Din 23 noiembrie și până în 9 decembrie 2018 se desfășoară cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de Muzică Veche București.

Programul complet este disponibil AICI.

În ciuda numărului fatidic și a pisicii negre de pe afiș, anul acesta vom avea unele dintre cele mai colorate și interesante concerte de până acum. Publicul este așteptat în spații culturale interesante ale Bucureștiului, precum Biblioteca Națională, Teatrul Național, Biserica Anglicană sau Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, să descopere muzici dintre cele mai diverse, de la cântece sefarde cu origini medievale, până la capodopere ale Barocului Târziu, toate menite să ilustreze deviza Festivalului: „Descoperă noutatea Muzicii Vechi!”.

În anul Centenarului Marii Uniri nu puteau lipsi evenimentele dedicate acestei sărbători, având totuși o abordare mai amplă, europeană, a momentului marcat. De asemenea, este un moment bun pentru a celebra diferitele influențe pe care muzica, sub diversele ei forme, le-a avut de-a lungul timpului. Vom asculta muzică sefardă, piese scrise de Cantemir, muzică tradițională românească, lucrări de Couperin (un sărbătorit al acestui an), Schutz, Forqueray, Rameau, Bach și mulți alții.

Cele 7 evenimente aduc la București nume sonore din universul muzicii vechi: ansamblul „Le Poème Harmonique” și Vincent Dumestre, ansamblul „Capella Cracoviensis” și Jan Tomasz Adamus,Emillio Villalbași Sara Marina,Ketil Haugsand, Raluca Eneași grupul „Trei Parale”.

Toate concertele ediției a XIII-a a Festivalului de Muzică Veche București reprezintă un cadou oferit publicului care ne-a fost alături în toți acești ani. Accesul la evenimente se face în baza unei rezervări realizate la numărul de telefon  0725 223 396, prin email, la adresa office@medievalpraxis.ro, sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.