CDFD: Deschis pentru Inventar - Vernisaj și expoziție foto

CDFD: Deschis pentru Inventar - Vernisaj și expoziție foto | 10 fotografi, 13 proiecte noi, 7 tipărituri într-o colecție de cărți de fotografie documentară și un scurtmetraj documentar | 06-12.2018 - 20.01.2019

Expozitia poate fi vizitată până pe 20 ianuarie 2019:
MARȚI – VINERI, 17:00-20:00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ, 13:00 – 20:00

VERNISAj: Joi, 6 decembrie, ora 18:30, București, CDFD - Centrul de Fotografie Documentara face stocul de fotografie documentară pe anul 2018 în Str. I.L. Caragiale, nr.32, la Rezidența BRD Scena9.

Pe masa de lucru a Centrului de Fotografie Documentară s-au aflat anul acesta 13 proiecte noi și șapte dintre ele apar în colecție printată CdFD, ce va fi lansată la vernisajul expoziției.

Pe certificatul lor de naștere scrie fiul sau fiica lui „Natural“. Locuri din România unde au căzut meteoriți. Sălbăticii protejate, instaurate pe ruinele unui fost proiect grandios de la marginea orașului. Ce puhoi de lume și cât praf pe drum prin bâlciuri. În căutarea virușilor din mlaștinile și pădurile Deltei Dunării. Dealul cu Facebook.

Colecția CdFD s-a născut în urma burselor oferite cu un an în urmă de Centrul de Fotografie Documentară - Lucian Bran, Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Bogdan Croitoru, Nicu Ilfoveanu și Puiu Lățea, Alex Tomazatos – la care s-au adăugat două proiecte noi ale cofondatorilor CdFD - Ioana Cîrlig și Petrut Calinescu. Designul colecției este semnat de Radu Manelici.

Când acasă nu mai este „acasă”, căutând-o pe Simone, fetele familiei Stepanek și cealaltă familie sunt patru posibile definiții vizuale ale familiei văzute prin filtrul sensibilității feminine.

Tot pe INVENTAR se află și “Home is Where”, un proiect de grup realizat exclusiv de fotografe: Annemarie Bala, Ioana Cîrlig, Daniela Groza și Roxi Pop.

Festivaluri de reconstituire istorică, pasionați de lupte și arme antice, vindecători, yoghini, oameni care își caută pacea sufletească sau restabilirea sănătății se întâlnesc cu toții în zona cetăților dacice sau în locuri ce ulterior au fost, fără dovezi clare, atribuite civilizației dacice.

În proiectul „Dacii și românii”, fotograful Petrut Calinescu explorează vizual reinterpretările contemporane ale mitului fondator ce stă la baza nașterii poporului român.

În medie, un român petrece 6 ore pe zi în fața televizorului, aproape dublu față de media europeană. Adunat, un român adult și-a petrecut deja în fața televizorului 10 ani din viață. Un portret colectiv al României de azi în „10 ani pe canapea”, un scurt metraj documentar semnat de Petrut Calinescu.