Triburi

Într-o familie zgomotoasǎ, în care toţi vorbesc deodatǎ şi nu prea ocolesc înjurǎtura, a fi surd, cum este Billy, mezinul familiei, poate fi o bucurie.

Sau poate cǎ nu, fiindcǎ vrei sǎ participi la disputele familiei, mai ales când ele sunt atât de variate şi se încalecǎ tot timpul. Iar ca membru al familiei, trebuie sǎ participi la ritualurile acestui trib.

Dar ce se întâmplǎ când întâlneşti o fatǎ ca Sylvia, care, deşi provine dintr-o familie de hipoacuzici, vorbeşte normal, dar cunoaşte limbajul gestual de comunicare al surdomuţilor, pe care tu nu îl ştii, fiindcǎ ai fost educat sǎ citeşti buzele celorlalţi şi sǎ vorbeşti?

Veţi afla deznodǎmântul acestui conflict, vizionând spectacolul realizat de Vlad Cristache, care a tradus și pus în scenǎ aceastǎ a doua piesǎ scrisǎ de Nina Raine.

Autoarea cunoaşte bine disputele din sânul unor astfel de familii disfuncţionale şi ştie sǎ le redea cu simţul umorului şi nerv scenic, fiindcǎ este ea însǎşi nu doar scriitoare, ci şi regizoare, cunoaşte adicǎ valoarea cuvântului rostit în scenǎ.

Piesa Triburi s-a jucat la Teatrul Royal Court din Londra, în 2010, la New York, în Statele Unite, în 2012, ca şi la Porltand, în Australia, în 2015.

de Nina Raine
regizor: Vlad Cristache

distribuție: Gabriel Răuță, Isabela Neamțu, Răzvan Bănică, Rareș Andrici, Cristina Juncu, Diana Roman

scenografie: Maria Mădălina Niculae, Andreea Tecla